szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A The Washington Times ír arról, hogy két magyar civil szervezet tiltakozik egy vezető egyiptomi politikus holokauszttagadó kijelentései miatt.

A Demokratikus Átalakulásért Intézet (ICDT) és a Tom Lantos Intézet (TLI) elítélt egy vezető egyiptomi politikust, aki a The Washington Times című amerikai lapnak nyilatkozva tagadta a holokauszt megtörténtét. Ahmed Ezz el-Arab azt is állította az újságnak Budapesten adott interjúban, hogy a 2001. szeptember 11-i terrormerényleteket az Egyesült Államokban eszelték ki.

"Döbbenten és felháborodva értesültünk Ezz el-Arab tudatlan és megvetendő kijelentéseiről, amelyeket közelmúltbeli budapesti látogatása idején tett" - jelentette ki Gyarmati István, az ICDT igazgatója a két intézet közös nyilatkozatában. Egy általuk szervezett júniusi budapesti értekezleten jelen volt az egyiptomi politikus, a világi Vafd párt egyik alelnöke, s felháborodást keltő megjegyzéseit ennek alkalmával tette az amerikai lapnak.

"Az ilyen szégyenletes kijelentések nemcsak el-Arab úr hitelét rontják, hanem mélyen aláássák az általa képviselni óhajtott Vafd párt hitelét is - idézte a nyilatkozatot a The Washington Times. - Mind az ICDT, mind a TLI a legegyértelműbben elítéli kijelentéseit, és felszólítja az 'arab tavasz' legitim vezetőit, hogy hasonlóképpen cselekedjenek."

Ezz el-Arab az interjúban "hamisítványnak" minősítette Anna Frank naplóját, Barack Obama amerikai elnököt olyan "fekete nyúlnak" nevezte, akit "akkor húztak elő az amerikai kalapból, amikor szükség volt rá", s azt állította, hogy "kettős, izraeli állampolgárságú" amerikai katonák elloptak zsidó régészeti leleleteket Irakból, majd elásatták azokat a jeruzsálemi Templomhegy alá, hogy bolondot csináljanak a régészekből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Ritka fehér pingvint láttak a Galápagos-szigeteken – videó

Ritka fehér pingvint láttak a Galápagos-szigeteken – videó

Túl kiváncsi volt az amerikai kémrepülő - üzenték az oroszok egy Szu-27-essel

Túl kiváncsi volt az amerikai kémrepülő - üzenték az oroszok egy Szu-27-essel