szerző:
ATV
Tetszett a cikk?

Tagadta a holokausztot, gyalázta az amerikai elnököt a legnagyobb liberális egyiptomi párt alelnöke, akis zerint szeptember 11-ét is Amerikában tervezték meg. Ahmed Ezz el-Arab a holokauszt túlélő amerikai politikus, Tom Lantos tiszteletére rendezett budapesti konferencia egyik előadója volt.

Ahmed Ezz el-Arab, az egyiptomi Wafd párt alelnöke a budapesti Demokráciáról és Emberi Jogokról rendezett konferencia szünetében nyilatkozott a Washington Times riporterének - írja az atv.hu. A rendezvényt a Külügyminisztérium támogatásával a Demokratikus Átalakulásért Intézet rendezte, és Martonyi János külügyminiszter nyitotta meg.

Az amerikai lap honlapján az interjú hangfelvételét is közzétette. A Wafd alelnökét, mint a legbefolyásosabb világi párt egyik vezetőjét hívták meg Budapestre. „A holokauszt egy hazugság. 2,4 millió zsidó élt német megszállás alatt. Ha mindet kiirtották, akkor honnan jött a többi 3,6 millió?” – állította az egyiptomi politikus, aki elismerte, hogy a nácik „több százezer” zsidó megöltek. „De a gázkamrák és az élve megnyúzott emberek, meg a többi történet mind mese”. Ezz el-Arab hozzátette, hogy a holokauszt a nyugat „szent tehene” és szerinte szégyen, hogy büntetőtörvényekkel fenyegetik ennek kétségbevonását.

Ezz el-Arab az interjúban kétségbe vonta Anna Frank naplójának a hitelességét is. Elmondta, hogy a művet Stockholmban doktori tanulmányai alatt részletesen tanulmányozta. „Istenre esküszöm, hogy hamisítvány. A lány ott járt, de az emlékiratai hamisítások.” – mondta az egyiptomi politikus.

Az interjúban a Wafd párt alelnöke elmondta, hogy szerinte nem a közelmúltban likvidált Oszama bin- Laden állt a szeptember 11-ei terrortámadások mögött. A lehetséges felelősként az egyiptomi politikus „a CIA, az izraeli Moszad és az amerikai ipari-katonai komplexum” nevét említette, hozzátéve, hogy ha bin Ladennek valóban lett volna lehetősége ilyen támadásokat elkövetni, „nagyobb hatása lett volna annak, ha egy repülőgéppel a Knesszet épületére szállnak le”. Ezz el-Arab szerint az Egyesült Államokat irányító elit választatta meg elnöknek Barack Obamát. „Obama egy kedves arc, akit felneveltek, hogy aztán a megfelelő időben, mint fekete nyulat előhúzzanak az amerikai kalapból”.

Az iraki megszállásról az egyiptomi politikus azt mondta, hogy „izraeli állampolgársággal rendelkező, zsidó vallású és kettős identitású amerikai katonák” a babiloni fogság idejéből származó zsidó régészeti leleteket loptak el, és csempésztek Jeruzsálembe. Ezz el-Arab szerint azért ásták el ezeket a városban, hogy megerősítsék a Jeruzsálemmel kapcsolatos zsidó történelmi igényeket. „Ez a műkincsrablás nem a feketepiacon való eladásért történt. Amit Bábelből elvittek, azt – véleményem szerint – szándékosan lopták el, hogy elássák azokat az al-Aksza mecset alá, és amikor majd megtalálják őket, azt mondhassák, hogy ’Itt állt a (zsidó) Templom’”. A politikus ugyanakkor elismeri, hogy létezett egykor zsidó szentély Jeruzsálemben, és tudomásul veszi azt, hogy Palesztinában izraeli zsidók élnek. „Tetszik, nem tetszik, a zsidók ott vannak. Humánus lényként nem gondolhatjuk azt, hogy kiirtunk 5 vagy 6 millió embert. Ez őrültség”.

A liberális, világi államot hirdető Wafd pártot eredetileg 1919-ben alapították Egyiptomban. 1952-ben feloszlatták, majd 1983-ban Hoszni Mubarak újra engedélyezte a működésüket. A Mubarak-rezsim idején ők alkották az elnök pártjával szemben álló névleges ellenzéket. Mubarak bukása után a Wafd az iszlám kalifátust és a sária törvények bevezetését célul kitűző radikális Muzulmán Testvériség után a második legerősebb politikai pártként lépett fel. Júniusban bejelentették, hogy a koalíciós megállapodást kötöttek a Testvériséggel, hogy 16 további politikai erővel közösen indulnak az ősszel esedékes választásokon. Céljuk az, hogy olyan széleskörű egységkormányt alakítsanak, amely felváltja a jelenlegi átmeneti hatalmat Egyiptomban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Nagyon jó, hogy készülnek a vakcinák, de hogyan fognak mindenhova eljutni?

Nagyon jó, hogy készülnek a vakcinák, de hogyan fognak mindenhova eljutni?