szerző:
MTI

Megütötte a főnyereményt egy brit férfi az Eurómilliók (Euro Millions) elnevezésű lottójátékon, ezzel övé lett a 185 millió eurós rekordnyeremény.

Az összegből 5,5 tonna aranyra vagy éppen három darab Airbus A320 típusú repülőgépre futná, forintra átszámítva 49,8 milliárd. Az európai lottójátékon 2010. október 8-a óta halmozódott a főnyeremény, amelyhez öt számot és két csillagot kellett eltalálni. Úgy tűnik, a britek szerencsés kézzel teszik meg tippjeiket, legutóbb is a szigetországba került a főnyeremény, amely akkor 129,8 millió euróra rúgott. Az euró lottó 10 legnagyobb nyereménye közül hármat vittek el britek.

Az Euro Millions 2004-ben született, kilenc ország - Franciaország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Luxemburg, Belgium, Svájc, Portugália, Írország és Ausztria - lottótársasága alkotja. Ez a legnagyobb lottójáték a világon, hetente kétszer húznak számokat; a kilenc ország összesen kétszáz millió lakost számlál, így a játékosok száma is óriási. A héten 92 millióan próbáltak szerencsét. Az alapnyeremény 20 millió euró, ez az összeg hízik tovább, ha senki sem találja el a számokat. A 185 milliós nyeremény azonban már nem dagadhatott volna tovább, mert ez a felső összeghatár a játékban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!