szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vizsgálatot indított a római ügyészség Silvio Berlusconi miniszterelnök ellen, mert állítólag hivatali hatalmával visszaélve megpróbált nyomást gyakorolni a RAI állami televízióra annak érdekében, hogy az hallgattassa el egyik, a kormánnyal szemben kritikus műsorát - közölték kedden igazságügyi források.

Tájékoztatásuk szerint a vizsgálat középpontjában a Michele Santoro veterán olasz újságíró - Berlusconi éles bírálója - vezette AnnoZero című politikai beszélgetős műsor áll, amelyet a kormányfő állítólag 2009-ben próbált meg elhallgattatni.

A források szerint a vizsgálat Mauro Masira, a RAI volt vezérigazgatójára és Giancarlo Innocenzire, az AGCOM távközlési hatóság egykori vezetőjére is kiterjed. 

Berlusconi - aki egyben a legnagyobb, magánkézben lévő olasz televíziós csoport, a Mediaset tulajdonosa - a feltételezések szerint miniszterelnöki hatalmával visszaélve nyomást gyakorolt Masira és Innocenzire azért, hogy az AnnoZerót vegyék le a képernyőről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Kóbor János: „A bank rabolta ki az Omegát”

Kóbor János: „A bank rabolta ki az Omegát”