szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint tizedével nőtt az idei év első hét hónapjában a Horvátországba látogató magyar turisták létszáma, az osztrákok után a legjelentősebb emelkedést mutatva - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti irodavezetője.

Marin Skenderovic elmondta: januártól július végéig 11,2 százalékkal több magyar turista látogatott Horvátországba, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 9,5 százalékkal növekedett. Hét hónap alatt 177 ezer magyar 938,2 ezer éjszakán át tartózkodott az adriai országban.

Az idén jelentős bővülést mutató horvát idegenforgalomban az első hét hónap alatt az osztrákok száma 12,6 százalékkal, vendégéjszakájuk 10,6 százalékkal emelkedett, a bővülés mértékében őket követik a magyarok. Csak a júliusi adatokat tekintve viszont már Magyarország áll az élen, miután a legnagyobb mértékben, 13,5 százalékkal nőtt a vendégek, 11,8 százalékkal pedig a vendégéjszakák száma. A hetedik hónapban 113 ezer magyar turista 661,2 ezer éjszakát töltött Horvátországban. 

©

A júliusi adatokkal továbbra is a 9. legjelentősebb küldő államnak számít Magyarország, amely 3,34 százalékkal részesedik a teljes horvátországi turizmusból.

Külföldi turisták az év első hét hónapjában legnagyobb számban Szlovéniából érkeztek, őket sorrendben a német, a cseh, az osztrák, az olasz, a lengyel és a szlovák turisták követik. A magyarokat megelőzve a 8. helyen a hollandok állnak, ők júliusban 117,7 ezer vendéggel és 889 ezer vendégéjszakával szerepelnek a statisztikákban - részletezte a horvát idegenforgalmi szakember. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!