szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Líbiában a Kadhafi-párti harcosok elraboltak négy olasz újságírót, akik éppen Zavíjából utaztak Tripoliba az autópályán - közölte az olasz külügyminisztérium. A tárca szerint az újságírók sofőrjét megölték. Az egyik elrabolt férfinak sikerült Milánóba telefonálnia, és elmondta, mind a négyen egészségesek.

A négy olasz újságírót - akik közül ketten a Corriere della Sera munkatársai - Zavíjánál rabolták el - írta a BBC, amely szerint később az egyiküknek sikerült Olaszországba telefonálnia és elmondania, hogy mind a négyen jól vannak.

Az olasz külügyminisztérium megerősítette az emberrablás hírét, a tárca közleménye szerint a Tripoliba tartó újságírók sofőrjét megölték. Az AP hírügynökség úgy tudja, az emberrablók Kadhafi-párti lojalisták lehettek.

Kövesse a líbiai eseményeket percől percre!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlovákia bekérette a pozsonyi magyar nagykövetet

Szlovákia bekérette a pozsonyi magyar nagykövetet

Radar360: A bölcsődék még nyitva maradnak, a kaszinók zárnak

Radar360: A bölcsődék még nyitva maradnak, a kaszinók zárnak

Több napig sztrájk lesz a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában

Több napig sztrájk lesz a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában