szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tizenegy elfogott felkelőt végzett ki Kadhafi női milíciájának egyik 19 éves tagja, Nisreen Mansour al Forgani, akit jelenleg a kormányellenes lázadók fogságában egy tripoli kórházban ápolnak.

A lány a brit Daily Mail bulvárlapnak mesélt az életéről és a szerepéről a líbiai felkelés idején. A 19 éves Nisreen tavaly lépett be a líbiai elnök egyik női milíciájába, miután otthagyta a főiskolát. A kiképzés során megtanították a fegyverek használatára, és mesterlövésszé képezték ki.

A lány elmondása szerint az osztagának vezetője szexuálisan kiszolgáltatta a női katonákat idősebb férfitiszteknek, őt is többször megerőszakolták, mialatt Kadhafinak szolgált, egyszer éppen az elnök védelmével megbízott különleges osztag parancsnoka.

Nisreen a Daily Mailnek beismerte, a felkelés kezdete óta több elfogott lázadót is kivégzett, elmondása szerint kényszerítették rá: "Tizet, talán tizenegyet öltem meg három nap alatt. Nem tudom, mit csináltak" - mondta a brit lap riporterének a lány, akit azóta Tripoliban elfogtak a felkelők, és jelenleg egy kórházban ápolják.

További híreink a líbiai eseményekről itt!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az anális koronavírusteszt a legújabb téma Kínában

Az anális koronavírusteszt a legújabb téma Kínában

A pénteki 20 fok után szombaton a hegyekben havazhat

A pénteki 20 fok után szombaton a hegyekben havazhat

Uniós csúcs: a helyzet súlyos, maradnak a korlátozások

Uniós csúcs: a helyzet súlyos, maradnak a korlátozások