szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Moszkvát ellenlépésekre kényszeríti, ha az Egyesült Államok és a NATO folytatja rakétavédelmi rendszerének telepítését, és nem születik a kérdésben záros határidőn belül megállapodás – ezt mondta csütörtökön Moszkvában az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Alekszandr Lukasevics szokásos heti tájékoztatóján hangsúlyozta: Moszkvát aggasztja, hogy mind a NATO-val, mint az Egyesült Államokkal akadoznak a rakétavédelmi rendszerről folyó tárgyalások.

Moszkva eredetileg együttműködést javasolt a rakétavédelemben, ezt azonban a másik oldal csak elvben fogadta el, és ezt azzal indokolta, hogy saját védelmét nem ruházhatja másra.

Az utóbbi időben Oroszország legalább jogilag kötelező garanciát akar kapni arra, hogy a rendszer fegyverei nem irányulnak ellene, és ezt sürgette Lukasevics is csütörtökön, de a nyugati partnerek ettől is elzárkóznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!