szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az új líbiai hatóságok katonái keleti irányból behatoltak a még védekező Szirt városába, és nem ütköztek ellenállásba - jelentette be péntek este egy harctéri parancsnok.

"A harcosaink elfoglalták Szirt keleti kapuját, áthaladtak rajta, és két kilométerrel beljebb állásokat foglaltak el. Gyakorlatilag azt mondhatjuk, hogy bejutottunk Szirtbe kelet felől. Három-négy dandár hatolt be" - mondta az Ahmed Zlítani nevű katonai vezető, aki szerint most nem találkoztak ellenállással.

Az Átmeneti Nemzeti Tanács erői három oldalról vezettek támadást a Földközi-tenger partján fekvő Szirt ellen, és eddig kétfelől - nyugatról és délről - jutottak közel hozzá, míg keleten az utóbbi négy nap alatt heves harcokat kellett vívniuk anélkül, hogy teret nyertek volna.

Szirt Moammer Kadhafi szülővárosa, és a még fel nem szabadított két terület egyike. A másik Beni-Válid, egy sivatagi város.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtalálták a rendőrök a Pesti úti ámokfutó autóst

Megtalálták a rendőrök a Pesti úti ámokfutó autóst

9 000 000 mAh-s akkut árulnak az eBayen, nem nagy meglepetés, mi jön helyette

9 000 000 mAh-s akkut árulnak az eBayen, nem nagy meglepetés, mi jön helyette

Így lesznek szuperhősök a futárok

Így lesznek szuperhősök a futárok