szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jemeni törzsi fegyveresek szerdán lelőtték a hadsereg egyik őket bombázó repülőgépét a fővárostól, Szanaatól északra - közölte a jemeni hadsereg egyik képviselője.

A védelmi minisztérium megerősítette a gép lelövésének tényét, de semmilyen részlettel nem szolgált. Törzsi harcosok a hét elején lerohanták a hadsereg elitegysége, a Köztársasági Gárda egyik támaszpontját abban a körzetben, ahol a repülőgépet lelőtték. Az év eleje óta tartó jemeni kormányellenes tüntetésekhez törzsi fegyveresek és dezertált katonák is csatlakoztak a Száleh elnököt megdönteni akaró tiltakozók oldalán, s ezzel polgárháborúval fenyegető helyzet alakult ki az országban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!