szerző:
MTI

Összesen három ember halt meg a Nesat tájfun miatt Kínában, és 200 millió dollár körüli anyagi kárról számolnak be a hétvégi sajtójelentésekben.

A Kuanghszi-Csuang autonóm terület egyik településén a felhőszakadás miatt összeomló házak három ember halálát okozták.

A terület 31 megyéjében és nyolc városában körülbelül kétmillió ember életét befolyásolta valamilyen módon a Nesat; Kuanghszi székhelyéről, Nanningból több mint százezer embert kellett kitelepíteni - tájékoztatott az intézkedésről a polgári ügyek minisztériuma.

©

A heves eső miatt összesen 2200 ház dőlt romba és 61 ezer épület rongálódott meg. Az erős szél és a csapadék 120 ezer hektáron okozott kárt a veteményben, körülbelül 3600 hektár vált menthetetlenné. Az anyagi kárt 1,27 millió jüanra, vagyis átszámítva 200 millió dollárra teszik.

A csaknem 24 órán át tomboló vihar helyenként 400 milliméteres csapadékkal érkezett. Az ítéletidő súlyos fennakadást okozott az érintett régió közlekedésében, az autópályák közül öt vált használhatatlanná. Csincsou városban összeomlott egy gyalogosok és kerékpárosok által használt felüljáró.

A regionális időjárás-előrejelzők szerint a következő tájfun, a Nalgae várhatóan szerdán éri el a dél-kínai Kuanghszit.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!