szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A líbiai felkelők egyik katonai parancsnoka cáfolta csütörtökön, hogy elfogták a bukott líbiai diktátor, Moammer Kadhafi egyik fiát, Motasszimot. A Kadhafi-fiú elfogását a líbiai hatalmat gyakorló Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) egyik magas rangú tisztségviselője jelentette be az előző nap.

Az ÁNT-tisztségviselő azt mondta szerdán, hogy Motasszimot Moammer Kadhafi szülővárosában, az ostromlott Szirtben fogták el kedd este, amikor családjával együtt gépkocsival menekülni próbált onnan. Bengáziba szállították át, ahol már meg is kezdődött kihallgatása - tette hozzá akkor a tisztségviselő.

"Nem igaz, hogy Mutaszimot elfogták, de vannak olyan foglyaink, akik azt állítják, hogy Moammer Kadhafi Szirtben van" - mondta csütörtökön Viszám ben Ahmed, a szirti front egyik hadműveleti parancsnoka. Dzsalál el-Gallál, az ÁNT bengázi szóvivője is úgy nyilatkozott, hogy nem tud Mutaszim Kadhafi elfogásáról.

©

Az ÁNT szirti harcosai csütörtökökön arról számoltak be, hogy előző nap a városban elfogták Hálid Tantus líbiai főmuftit, a Kadhafi-rendszer legmagasabb rangú muzulmán vallási méltóságát, aki a felkelés alatt mindvégig támogatta Kadhafit.

A lázadók az eddigi legnagyobb szabású támadást indították szombaton Szirt ellen, amelynek védelmét éppen Motasszim Kadhafi irányította. Szirt teljes elfoglalása révén - ez már csak napok kérdése lehet - az ÁNT harcosai gyakorlatilag egész Líbiára kiterjesztenék ellenőrzésüket, két hónappal a főváros bevétele után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre több csaló vakcinagyár bukik le

Egyre több csaló vakcinagyár bukik le

Bezárnak a MediaMarkt, az eMag és az Edigital üzletei is, de a hétvégén még rohamra készülnek

Bezárnak a MediaMarkt, az eMag és az Edigital üzletei is, de a hétvégén még rohamra készülnek

Agysérüléstől az izmok elsorvadásáig – Magyarországon is egyre több volt Covid-beteg szorul rehabilitációra

Agysérüléstől az izmok elsorvadásáig – Magyarországon is egyre több volt Covid-beteg szorul rehabilitációra