szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közzétették az első fotót, amely állítólag Moammer Kadhafi elfogását és letartóztatását ábrázolja – jelentette a The Guardian. A fotó megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

A felvételen állítólag a véres Kadhafi látható, akit Szirtben fogtak el. A képet a The Guardian szerint egy mobiltelefonnal készítették, bár inkább egy videokamera kijelzőjének ikonjai láthatók rajta. A fotó megjelenése után néhány órával az Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) megerősítette, hogy a kép Kadhafiról készült  - közölte a Twitteren az Al-Arabíja tévécsatorna.

A líbiai vezetőről eddig ellentmondásos hírek érkeztek: elfogását és halálát az Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) vezetői megerősítették, szerintük Kadhafi Szirtből menekülő konvoját légi csapás érte. A miszrátai katonai tanács azt erősítette meg, hogy katonái elfogták Kadhafit. Az átmeneti kormány katonai vezetője viszont nem tudta megerősíteni az elfogás és a halálos fejlövés hírét, mint ahogyan a NATO és az USA sem tudta megerősíteni az eddigi beszámolókat – írja a The Guardian.

A 69 éves Kadhafi az ÁNT tisztségviselője szerint halála előtt mindkét lábán, illetve fején is megsebesült. A megbukott rezsim védelmi minisztere, Abubakr Júnisz Dzsaber is életét vesztette az akcióban. A Szabad Líbia tévé szerint elfogták Kadhafi egyik fiát, Muataszimot, Manszúr Daut, a Kadhafi-rezsim belbiztonsági szolgálatának vezetőjét, valamint Abdallah Szenuszit, a líbiai titkosszolgálatok igazgatóját.

©

A diktátor halálhírére Tripoli lakosai az utcára vonultak ünnepelni, az ÁNT vezetője, Musztafa Abdel-Dzsalil beszédet intéz a néphez.

Kövesse a Kadhafi haláláról szóló híreket percről percre!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Várpalotánál lévő horgásztóban kötött ki egy megcsúszó autó – videó

A Várpalotánál lévő horgásztóban kötött ki egy megcsúszó autó – videó

A Stop Soros törvényt is elkaszálhatja az Európai Bíróság

A Stop Soros törvényt is elkaszálhatja az Európai Bíróság

Elfogták a férfit, aki egy SZFE-maszk miatt vághatta meg egy nő arcát Csepelen

Elfogták a férfit, aki egy SZFE-maszk miatt vághatta meg egy nő arcát Csepelen