szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vizsgálatot sürget Moammer Kadhafi líbiai vezető halálának körülményeivel kapcsolatban az ENSZ Emberi Jogi Főbiztossága - jelentette az AP hírügynökség.

Az elfogott és még életben lévő, illetve később a már halott Kadhafiról készült amatőr videók "nagyon nyugtalanítóak" - mondta a hírügynökség beszámolója szerint Rupert Colville, a főbiztosság szóvivője.

Kattintson, nézze meg képeinket is!
©

Szerinte az ezredes halálát valószínűleg az a már létező ENSZ-bizottság vizsgálhatná, amely eddig is az emberi jogokkal kapcsolatos líbiai visszaéléseket próbálta feltárni. A bizottság nemzeti vagy nemzetközi vizsgálatot is javasolhatna - tette hozzá.

Kadhafi 42 évig tartó diktatórikus uralmának áldozatai megérdemlik azt, hogy megfelelőek legyenek az igazságszolgáltatási eljárások és a visszaélések elkövetői bíróság elé álljanak - tette hozzá Colville.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Leghamarabb márciusban nyithatnak ki az iskolák Angliában

Leghamarabb márciusban nyithatnak ki az iskolák Angliában

Lukácsi Katalin meztelenül mutatta meg, milyen közel van Auschwitz

Lukácsi Katalin meztelenül mutatta meg, milyen közel van Auschwitz

Marabu Féknyúz: Ki morgolódik az orosz vakcina miatt?

Marabu Féknyúz: Ki morgolódik az orosz vakcina miatt?