szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Irán üdvözölte Moammer Kadhafi megbukott líbiai vezető halálát, és az észak-afrikai országban a NATO által irányított katonai műveletek azonnali leállítását kérte.

Az észak-atlanti szövetség számára nincs több "ürügy" a hadműveletek folytatására - mondta Ramin Mehmanparaszt iráni külügyi szóvivő, akit pénteken idézett az IRNA hírügynökség.

"Az emberi jogokat eltipró diktátorok és elnyomók elkerülhetetlen sorsa a pusztulás (...) Az iráni iszlám köztársaság üdvözli ezt a nagyszerű győzelmet, s gratulál a líbiai muzulmán népnek és az Átmeneti Nemzeti Tanácsnak (ÁNT)" - jelentette be az iráni külügyi szóvivő hozzátéve: most arra van szükség, hogy a külföldi erők azonnal elhagyják Líbiát és engedjék meg az ott élőknek, hogy maguk döntsenek jövőjükről.

Teherán támogatta a líbiaiak Kadhafi elleni lázadását anélkül, hogy hivatalosan elismerte volna az új hatalmat, de a felkelés győzelmét lehetővé tévő nemzetközi katonai beavatkozást mindvégig nyíltan bírálta.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mekkora adósságterhet vehetek a vállamra magánszemélyként?

Mekkora adósságterhet vehetek a vállamra magánszemélyként?

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Akár 15 centis hóra is ébredhetünk

Akár 15 centis hóra is ébredhetünk