szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Münchenben megszüntette a bíróság a közelmúlt egyik legsikeresebb menedzsere elleni eljárást - közölte az InfoRádió. Bernd Pischetsrieder előbb a BMW-t, majd a Volkswagent irányította, most pedig százezer eurós büntetést kell fizetnie.

Az ügy nyolc évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor Bernd Pischetsrieder még a legnagyobb európai autógyár, a Volkswagen élén állt - idézi fel az InfoRádió. Az államügyész azt vetette a szemére, hogy különböző ingatlanügyletekből származó jelentős nyereséget eltitkolt a hatóságok elől, és közel negyed millió euróval károsította meg az államkasszát.

Bernd Pischetsrieder
©

A menedzser szerint nem volt teljesen tisztában az adóelőírásokkal, de semmi esetre sem akart csalni, és a reklamált hátralékot már kifizette. A müncheni kerületi bíróság lezárta az eljárást, és Pischetsriedert százezer euró megfizetésére kötelezte. Az összeget jótékonysági szervezetek kapják.

Pischetsrieder 1993 és 1999 között vezette a BMW-t, de miután a brit Rover autógyár átvétele nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, távoznia kellett a müncheni konszern éléről. Három évvel később a résztulajdonos, Ferdinand Piech támogatásával Wolfsburgban átvette a legnagyobb európai autógyár, a Volkswagen irányítását, de 2006-ban éppen Piech kezdeményezésére leváltották a VW éléről, és csupán az igazgatótanácsban betöltött tisztségét tarthatta meg.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Meghalt Siegfried Fischbacher

Meghalt Siegfried Fischbacher

5 százalékkal esett vissza 2020-ban a német GDP

5 százalékkal esett vissza 2020-ban a német GDP