szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az izraeli kormányfő utasítást adott csütörtökön arra, hogy állítsák le az ország befizetéseit az ENSZ nevelésügyi, tudományos és kulturális szervezetének költségvetésébe, mert az intézmény teljes jogú tagjává választotta a Palesztin Hatóságot.

Izrael évente mintegy 2 millió dollárral járul hozzá az UNESCO kiadásaihoz. Ezt az összeget ezentúl hasonló célú együttműködési projektekre fordítják a térségben - közölte Benjámin Netanjahu miniszterelnök hivatala.

A jeruzsálemi kormány előzőleg közvetlenül a Palesztin Hatóságot büntető intézkedést is hozott: befagyasztotta annak a havi mintegy 100 millió dollárnak az átutalását, amelyet Izrael szed be vámokból és adókból a palesztinok nevében. Felgyorsították a Jeruzsálem arab felébe irányuló zsidó betelepülési programot is, noha a palesztinok ezt a béketárgyalások legfőbb akadályának minősítették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megdőlt a számlázási rekord Magyarországon

Megdőlt a számlázási rekord Magyarországon

Túl az 1 000 000 000 letöltésen a legnépszerűbb fordítóalkalmazás

Túl az 1 000 000 000 letöltésen a legnépszerűbb fordítóalkalmazás

Földet ért a Szojuz űrhajó három asztronautája – fotók

Földet ért a Szojuz űrhajó három asztronautája – fotók