szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Montenegró hadianyag-raktáraiban 4,5 ezer tonna hadianyag-felesleg, többnyire lőszer és fegyverek várnak megsemmisítésre. A hatalmas mennyiségű hadianyag több mint 112 vasúti vagonban férne el és a szerelvény hossza meghaladná a másfél kilométert.

Rifet Kosovac montenegrói védelmi miniszter-helyettes bejelentette, hogy a hadianyagot a következő két-három évben semmisítik meg.

Kosovac a Montenegróban akkreditált külföldi katonai attasék és az ENSZ Fejlesztési Programjának képviselői előtt beszámolt a Niksic városa közelében fekvő Brezovik hadianyagraktár korszerűsítési tervéről. A projekt megvalósítása 2,4 millió euróba kerül és a korszerűsítés jövő nyáron kezdődik.

Csupán a brezoviki hadianyagraktárban 3,2 ezer tonna lőszert tárolnak, és ebből 2,2 ezer tonnát meg kell semmisíteni, mert lejárt a szavatosságuk, vagy elavulttá váltak.

A montenegrói fegyverzetek és lőszerek megsemmisítését az amerikai kormánnyal, az ENSZ Fejlesztési Programjával valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettel létrejött együttműködési megállapodás keretében végzik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabadalmat sértett a Lidl Spanyolországban

Szabadalmat sértett a Lidl Spanyolországban

A spanyol jezsuiták beismerték, hogy tagjaik 81 gyermeket bántalmaztak szexuálisan

A spanyol jezsuiták beismerték, hogy tagjaik 81 gyermeket bántalmaztak szexuálisan

Navalnij egész Oroszországot tüntetni hívja mára, komoly összetűzések lehetnek

Navalnij egész Oroszországot tüntetni hívja mára, komoly összetűzések lehetnek