szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mára sikerült megtalálni és azonosítani a Jugoszlávia felbomlását követő háborúkban eltűnt mintegy 40 ezer személy kétharmadát - jelentették be kedden a boszniai fővárosban.

A még hiányzó eltűntek felkutatása egyre nehezebb, mivel nagyon kevés információ áll róluk rendelkezésre - hangzott el az eltűntek felkutatásával foglakozó nemzetközi szervezet (ICMP) Szarajevóban tartott tájékoztatóján.

A jelentés közzététele előtt az illetékes boszniai, szerb és horvát hatóságok képviselői tartottak megbeszélést, amelynek témája a tisztázatlan sorsú eltűntek eseteinek megoldási lehetősége volt. A résztvevők hangsúlyozták: fokozott együttműködésre van szükség, különösen ami az eltűntek neveit tartalmazó közös névjegyzék összeállítását illeti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!