szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Öt személyt tartóztattak le a Militia nevű szélsőjobboldali szervezet elleni razzia során, mivel az olasz fővárosban korábban elkövetett bűncselekményekkel gyanúsítják a csoport tagjait.

További tizenegy személy, közöttük egy gimnazista ellen indult eljárás a fasizmus éltetése, rasszista gyűlölet terjesztése, bűnszövetkezet jogcímeken. A latin Militia névvel működő újfasiszta csoport ellen a római ügyészség 2010-ben indított vizsgálatot, miután antiszemita jelszavak jelentek meg az olasz főváros épületein, dinamit robbant a római román kereskedők üzleteiben, és fenyegetések érkeztek Gianni Alemanno főpolgármesterhez, a szenátus és a képviselőház elnökéhez és halálosan megfenyegették George Bush amerikai elnököt is.    

A lehallgatások alapján a terrorelhárítók a Lama (Penge) fedőnevű akcióban a Militia római székházában és a szervezet logisztikai bázisának tartott edzőteremben illetve diszkóban házkutatást végeztek. A hatóságok szerint a Militia összesen 87 tagot számlál és "forradalmi akcióra" készült.  

A Militia tagjainak letartóztatását megelégedéssel fogadta Riccardo Pacifici, a római zsidó közösség elnöke, aki hangsúlyozta, hogy megoldásnak azt tartaná, ha az olasz törvények "végre bűncselekményként ismernék el a holokauszt tagadását".     

Kedden Firenzében egy szélsőjobboldali, antiszemita megnyilvánulásairól ismert férfi nyitott tüzet két szenegáli árusra, további hármat megsebesített, majd öngyilkos lett. December 12-én két 40-es kaliberű lőszert tartalmazó boríték érkezett az éppen Izraelben tartózkodó Alemanno főpolgármesteri hivatalába  - akkor a Vörös Brigádok szélsőbaloldali terrorista szervezet halálos fenyegetésével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar kutatók vizsgálták, mitől válhat súlyossá a Magyarországon is terjedő nyugat-nílusi vírus okozta fertőzés

Magyar kutatók vizsgálták, mitől válhat súlyossá a Magyarországon is terjedő nyugat-nílusi vírus okozta fertőzés

Talán nem érdemes beoltani a legidősebb súlyos betegeket, figyelmeztetnek a norvégok

Talán nem érdemes beoltani a legidősebb súlyos betegeket, figyelmeztetnek a norvégok

Minden idők harmadik legmelegebb éve volt 2020

Minden idők harmadik legmelegebb éve volt 2020