szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tíz darab, pisztolylövedékeket tartalmazó borítékot találtak Olaszországban, amelyet Mario Monti miniszterelnöknek, elődjének, Silvio Berlusconinak, valamint egyes napilapok főszerkesztőinek címeztek.

A leveleket a dél-olaszországi Lamezia Terme városának postahivatala fülelte le. A politikusok és az olasz napilapok főszerkesztői címére feladott borítékokban más és más kaliberű lövedékek voltak a Movimenti Armati Proletari (Fegyveres Proletár Mozgalmaz) elnevezésű szélsőbaloldali szervezet halálos fenyegetést tartalmazó röpirataival.

Egy héttel ezelőtt az adóhivatal egyik irodájában robbant levélbomba, míg a hét elején Paola Severino igazságügy-miniszter kapott lövedékeket és egy fenyegető üzenetet tartalmazó borítékot a komoly államháztartási gondokkal küzdő Olaszországban.

A levélbomba-hullám miatt az olasz posta szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezetett be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót