szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tömeges elbocsátás és bércsökkentés várható januárban a román közszolgálati televíziónál (TVR), amely a tetemes adósság felhalmozása miatt kényszerül költségmegtakarításra.

Az intézkedéseket Alexandru Lazescu, a televízió vezérigazgatója jelentette be, aki Görögország gazdasági állapotához hasonlította a televízió helyzetét. A Krónika című erdélyi napilap által idézett igazgató szerint az alkalmazottak bérét és juttatásait 25 százalékkal csökkentik, és mintegy 10 százalékos létszámleépítést is végrehajtanak. Ez utóbbi azt jelenti, hogy háromszázharminc embertől válik meg a köztelevízió. 

Mindezt azért kényszerülnek megtenni, hogy lefaraghassák a 2006 óta feltorlódott 100 millió eurós hiányt. Lazescu a jelentős adósság okaként említette azt a 61 millió eurós tartozást, amelyet az előző vezetés okozott, valamint olyan veszteséges szerződéseket, amelyeket szintén az előző vezetés kötött, és az idén, illetve a jövő évben járnak le. Az alkalmazottak bérezésére szánt összeg mellett a műsorgyártásra szánt költségeket is 30 százalékkal csökkentik. A román közszolgálati televízió jelenleg hét csatornán sugároz, és öt regionális stúdióval rendelkezik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kidobta a Facebook? Nincs egyedül

Kidobta a Facebook? Nincs egyedül

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint