szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyarország pénzügyi helyzete is szóba kerülhet hétfőn Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök berlini találkozóján - közölte pénteken Steffen Seibert, a német kormány szóvivője berlini sajtótájékoztatóján.

Arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy Merkel miként ítéli meg Magyarország pénzügyi helyzetét, Seibert elmondta: Magyarország tavaly ősszel kapcsolatba lépett az Európai Bizottsággal (EB) és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a pénzügyi támogatás lehetőségeinek feltérképezése céljával. Ezért ez a két szervezet a leginkább illetékes Magyarország helyzetének megítélésére. 

©

Ugyancsak kitérő választ adott a kormányszóvivő arra a kérdésre, vajon Németország szerint mit kellene tennie Magyarországnak ahhoz, hogy gyors pénzügyi támogatást kapjon az Európai Uniótól. Seibert úgy fogalmazott, ebben a kérdésben is azok az illetékesek, akikhez Magyarország fordult, vagyis az EB és az IMF.  

Arra a kérdésre pedig, hogy Magyarország pénzügyi helyzete szóba kerülhet-e Merkel és Sarkozy hétfői berlini eszmecseréjén, a szóvivő azt válaszolta, "feltételes módban fogalmazva: igen." Merkel és Sarkozy hétfőn munkaebéden készíti elő a soron következő uniós találkozókat, különös tekintettel a január végén esedékes uniós csúcsra - közölte a pénteki tájékoztatón Seibert.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénteken megdőlhet a napi melegrekord, vasárnap már havazhat

Pénteken megdőlhet a napi melegrekord, vasárnap már havazhat

Ezen a néven futnak majd a Mol automata benzinkútjai

Ezen a néven futnak majd a Mol automata benzinkútjai

47 büntetőeljárás indult a kamupártok miatt

47 büntetőeljárás indult a kamupártok miatt