szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Costa Concordián zenészként dolgozó magyar férfi, Fehér Sándor rokonai is a pénteki hajószerencsétlenség helyszínére érkeztek. A férfit utoljára mentőmellényben látták a hajón.

Az eltűnt személyek listáján szereplő magyar hegedűművész, Fehér Sándor rokonait ma délelőtt fogadták a toszkán Santo Stefano kikötőjében az olasz polgári védelem emberei. A hozzátartozójukat kereső család tagjait a római magyar konzul kísérte el. A grossetói polgári védelem fogja segíteni a rokonokat, illetve az olasz hatóságok további adatokat kérnek a Costa Concordián hegedűművészként dolgozó férfiról.

A hajón dolgozó magyar túlélőknek a magyar sajtóban közölt beszámolói szerint a hegedűművészt utoljára mentőmellényben látták, miközben menekülő utasoknak segített.

Kattintson, nézze meg a baleset képeit!
©

Az eltűntek hivatalos listáján továbbra is 28 ember szerepel, de a pontos szám nem ismert, mivel a hajónak nem volt naprakész utaslistája. Ez magyarázza, hogy az olasz listán csak egy magyar eltűntet tartanak számon, miközben hozzátartózói egy másik magyar nő eltűnését is jelezték, akiről nem érkezett hír a péntek esti tragédia bekövetkezése óta. A hajón talált halottak száma jelenleg tizenegy, a kedden tizenkét méteres mélységben talált öt holttest azonosítása még nem zárult le.

Az olasz hatóságok hangsúlyozták, hogy a hajót teljesen átkutatják és egy áldozatot sem hagynak a hajóroncsban. A hajótest átvizsgálása egész éjszaka szünet nélkül haladt, azonban ma délelőtt megszakadt a Costa Concordia hirtelen süllyedése miatt. Ez leállította a hajótartályokban levő 2400 tonna üzemanyag eltávolítását is. Attól tartanak, hogy az egyre rosszabb időjárási viszonyok tovább nehezítik a hajó átkutatását.

Ma este kezdi meg földközi-tengeri körútját a Costa Crociere másik óceánjárója, a Costa Serena, mely a péntek este zátonyra futott hajó eredeti útvonalát követi. Tóth József, a Külügyminisztérium sajtó főosztályának vezetője úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a hatóságoktól nem kaptak további információt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyalogosok közé hajtott egy autós Trierben, négyen meghaltak

Gyalogosok közé hajtott egy autós Trierben, négyen meghaltak

A fele sem épült meg a kormány által beígért uszodáknak

A fele sem épült meg a kormány által beígért uszodáknak

A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád

A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád