szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Felmentették az illegális határátlépés vádja alól Tunéziában Bagdadi Mahmúd egykori líbiai miniszterelnököt, akinek a kiadatását két ízben is kérte Tripoli - jelentette be a volt kormányfő ügyvédje kedden.

Mivel Mahmúdot felmentették a vádak alól, már nincs indok a fogva tartására, ezért követeljük azonnali szabadon engedését - mondta az ügyvéd a tárgyalást követően. A 70 éves Mahmúd, akit mentőautóval szállítottak a tárgyalás helyszínére, szeptember óta raboskodik egy börtönben Tunisz közelében. A volt kormányfőt néhány héttel a Kadhafi-rezsim bukása után fogták el Tunéziában.

Tripoli kétszer is kérte Mahmúd kiadatását a tunéziai hatóságoktól, s a kérelem elbírálása jelenleg is folyamatban van. Az ideiglenes tunéziai elnök, Monszef Marzúki korábban megígérte, hogy kiadja a líbiai hatóságoknak Mahmúdot, amennyiben a volt kormányfőnek Líbiában "pártatlan eljárásban" lesz része. Mahmúd ügyvédje szerint az egykori miniszterelnököt valószínűleg kivégeznék, ha visszatérne Líbiába.

Nagyítás-fotógalériánk a líbiai felkelés képes összefoglalójával - kattintson a képre!
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
E-cigivel a szájában, az ágyában fekve jelentkezett be a parlamenti vitára egy észt képviselő

E-cigivel a szájában, az ágyában fekve jelentkezett be a parlamenti vitára egy észt képviselő

51 évesen meghalt Lengyel Anna Hevesi-díjas dramaturg

51 évesen meghalt Lengyel Anna Hevesi-díjas dramaturg

Hadiipari gyárat építenek Kaposváron

Hadiipari gyárat építenek Kaposváron