szerző:
MTI

Megszüntették hét, amerikai nem kormányzati szervezetek (NGO-k) által alkalmazott személy Egyiptomból való elutazásának tilalmát, ami a két ország közötti egyik legsúlyosabb közelmúltbeli válság végének jele.

A hét személy tagja annak a 16 fős amerikai csoportnak, amelyet - további 11 személlyel együtt - perbe fogtak Kairóban. Azzal vádolták őket, hogy szervezeteik illegálisan kapták a pénzüket  és hogy szították a katonai kormányzók elleni egyiptomi tiltakozásokat.

A pert vasárnap kezdték ellenük, és április 26-ára elnapolták.  A 16 vád alá helyezett amerikai közül csak az a hét tartózkodik a közel-keleti országban, akiket nem engedtek onnan el.

Az amerikai fél az Egyiptomnak juttatott segélyösszegek leállításával fenyegetett, ha Kairó sürgősen el nem engedi polgárait.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!