hvg.hu Gazdaság

Kik a világ legrosszabb turistái? Ezt nem hitte volna

Heten vannak- legalábbis a hongkongi South China Morning Post szubjektív felsorolása szerint. Az első helyen természetesen maguk a kínaiak. Akik tavaly 122 millióan mentek külföldre, mint turisták - minden rekordot megdöntve ezzel.

hvg.hu Gazdaság

Ha így folytatjuk, tényleg kipusztul alólunk a Föld

Ijesztő mértékben zsugorodik a különböző állatfajták népessége a WWF szerint, egyes fajtáknál 1970 óta majdnem feleződtek a populációk. A klímaváltozás pedig komoly hatással van minderre: míg bő 50 éve ökológiai lábnyomunknak csak alig több mint harmada származott fosszilis energiahordozók elégetéséből, addig ez az arány mára 50 százalék fölé kúszott.

hvg.hu Világ

Térkép: Hova helyezi Ukrajnát a vaktérképen egy átlagos amerikai?

Alaszkában, Izlandon és Ausztráliában is lehet a hírekben mostanában sokat emlegetett Ukrajna az amerikaiak szerint – derül ki arról a világtérképről, amely amerikaiak szavazatai alapján mutatja meg Ukrajna elhelyezkedését. Megnyugtató, hogy a legtöbb tipp jó helyre lőtte be Ukrajnát.

hvg.hu Plázs

Magyarország = "fura cicik" – amerikaiak próbálták kitölteni az európai vaktérképet

Viccesebbnél viccesebb megoldásokat produkálnak azok az amerikaiak, akik próbálták kitalálni, melyik európai ország hova esik. Míg Franciaország, Spanyolország és Olaszország mindenkinek megvolt, a közép- és kelet-európai térség már teljesen hományos. Néhányan tudták, hol van Magyarország, de volt, aki Csehországot, Erdélyt, Középföldét, illetve "fura cicik"-et írt a Magyarország alakú foltra.

MTI Plázs

Óriásit nőtt tíz év alatt a súlyosan elhízott amerikaiak száma

Az elmúlt évtizedben hetven százalékkal nőtt a súlyosan elhízott amerikaiak száma, a növekedés üteme azonban az utóbbi években lelassult - derül ki egy amerikai tanulmányból. Az International Journal of Obesity című folyóiratban közzétett vizsgálat szerint a legalább 45 kilónyi túlsúllyal rendelkező amerikai állampolgárok aránya 2000 és 2010 között négy százalékról hét százalékra szökött fel.

MTI Világ

Az amerikaiak az étel majdnem felét kidobják

Az Egyesült Államokban megvásárolt étel 40 százaléka szemétbe kerül: az amerikaiak havonta fejenként mintegy 9 kilogramm élelmiszert dobnak ki - derül ki a Nemzeti Erőforrás-védelmi Tanács (National Resources Defense Council) friss jelentéséből.

MTI Világ

Nem engednek elutazni Egyiptomból tíz amerikai aktivistát

Az egyiptomi hatóságok megtiltották az ország elhagyását tíz amerikai politikai aktivistának, köztük a washingtoni közlekedési miniszter fiának - állította csütörtökön két nem kormányzati szervezet, amelynek munkatársai az egyiptomi demokratikus átalakítás támogatásáért és elősegítéséért dolgoztak az arab országban.

hvg.hu Napi merítés

Megölték-e Bin Ladent az amerikaiak?

Az összeesküvéselmélet-zsargonba egy új szó került, mégpedig a proofer. Ők azok, akik nem hisznek bin Laden halálában, és kézzelfoghatóbb bizonyítékokat szeretnének a terrorvezér likvidálásáról - olvasható az Urban Legends legendavadász oldalon.

MTI Világ

Az amerikai munkásosztály már nem olyan vallásos

A sztereotípiákkal ellentétben a munkásosztálybeli, csak középiskolai bizonyítvánnyal rendelkező amerikaiak sokkal nagyobb arányban hagyják abba a vallásuk gyakorlását, mint a magasabb végzettségű társaik - derült ki az amerikai Szociológusok Egyesületének egy kutatásából, amelyet a szervezet 106., éves találkozóján ismertettek a készítői.

Hírszerző/FH Világ

Az amerikaiak többsége támogatja a melegházasságot

Most először mutatják azt a közvélemény-kutatások az Egyesült Államokban, hogy az amerikaiak többsége támogatja az azonos neműek házasságát. Néhány éve még csak a 30 évesnél fiatalabbak körében voltak többségben a melegek esküvőjét támogatók, most már a harmincas-negyvenes korosztályban is.

Hírszerző/FH Világ

Egyiptom: több ezer amerikait menekítenének ki

Hivatalos washingtoni bejelentés szerint a kormány felkészült rá, hogy több ezer amerikait kimenekítsen Egyiptomból. Az amerikai külügyminisztérium vasárnapi közlése szerint az akció a kormány által bérelt charter-gépekkel kezdődne hétfőn.

1 2
Hogyan utazik a magyar? Meglepő eredményeket hozott a felmérés

Hogyan utazik a magyar? Meglepő eredményeket hozott a felmérés

Hont András: Többség törvényt bont

Hont András: Többség törvényt bont

Listeria lehet az Aldi egyik sonkájában

Listeria lehet az Aldi egyik sonkájában

Több lakó és dolgozó is koronavírusos a bólyi lakóotthonban

Több lakó és dolgozó is koronavírusos a bólyi lakóotthonban

Hadházy hiába kérdezte meg Müllertől, hogy hány koronavírusost ápolnak egyes kórházakban

Hadházy hiába kérdezte meg Müllertől, hogy hány koronavírusost ápolnak egyes kórházakban

Szokatlanul lágy a 67P/Csurjumov-Geraszimenko üstökös belseje

Szokatlanul lágy a 67P/Csurjumov-Geraszimenko üstökös belseje

Átalakítják a Margit körutat is

Átalakítják a Margit körutat is

Global Times: Fagyasztott élelmiszerekkel is terjedhet a koronavírus

Global Times: Fagyasztott élelmiszerekkel is terjedhet a koronavírus

A címlapról ajánljuk