szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szlovákiai választások előtt pár nappal olyan régebbi felvételek kerültek elő a magyarellenes kirohanásairól is ismert Ján Slotáról, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vezetőjéről, amelyek szerint alaposan sikerült felöntenie a garatra.

Most a Topky.sk portál akadt rá az interneten keringő néhány fotóra, amelyen Ján Slota egyértelműen részeg, és erősen "elfáradt" - közölte a bumm.sk szlovákiai magyar nyelvű hírportál. A párt részéről Jana Benková szóvivő nem kívánta kommentálni a képeket, mondván, jól láthatóan nem aktuális képekről van szó, hanem régebbi fotókról.

A Topky.sk-nak Tomáš Jahelka politológus azt mondta, az ilyen képek a nemzetiek vezérének nem igazán ártanak a választási kampányban. Az SNS-től már korábban nagy számú nemzeti beállítottságú szavazó elpártolt, főleg a Smer-SD táborába. Az SNS szavazótáborának az ilyen viselkedésforma még talán imponál is – vélekedik a politológus.

Jahelka szerint az SNS szavazói olyan szlovákot látnak Slotában, aki szeret néha kirúgni a hámból, de nem viselkedik képmutató módon. Ezért az ilyen fotók nem befolyásolják népszerűségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A CÖF új cége nevével is a 2022-es választásra hangolódik

A CÖF új cége nevével is a 2022-es választásra hangolódik

Olaszország több mint felét ismét zárlat alá helyezik

Olaszország több mint felét ismét zárlat alá helyezik

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt