szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tűz ütött ki szerdán a kora délutáni órákban a bosznia-hercegovinai főváros fő turistalátványosságának számító muzulmán kereskedő- és iparosnegyedben, a Bascsarsijában.

A lángok egy kávézóban lobbantak fel, ahol nargilét, vízipipát is szívhatnak a vendégek, s onnan terjedt át a környező épületekre - jelentette a B92 szerb internetes hírportál.

A tüzet a környéken tartózkodók igyekeztek oltani, amíg 13 rohamkocsival meg nem érkezett több mint másfélszáz  tűzoltó. Nekik sikerült a déli órákra lokalizálni a tüzet, amely több házat elpusztított, de sebesülést, halált nem okozott.

A XV. századtól kiépült Bascsarsijában több jelentős mecset, török fürdő, bazár, és nagyon sok - főleg arany ékszert - árusító üzlet, rézműves műhely, kis kávézó, étterem, keleti édességbolt van. Az alapvetően eklektikus, a XIX század végén kiépült európai városrész tőszomszédságában lévő negyed sok látogatót vonz, mindig nagyon forgalmas.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!