szerző:
MTI

Szíria azonnali elhagyására szólította fel az amerikai állampolgárokat a washingtoni külügyminisztérium.

A helyi idő szerint kedden kiadott közleményben arra figyelmeztették a közel-keleti országban tartózkodó amerikaiakat, hogy addig hagyják el Szíriát, amíg ez lehetséges. Nehezebbé válhat ugyanis a határátkelés, és az is megtörténhet, hogy figyelmeztetés nélkül lezárják a határokat.

A külügyminisztérium egyben felszólította az amerikaiakat, hogy ne utazzanak Szíriába.

Nagyítás-fotógalériánk a szíriai konfliktusról - kattintson a képre!
©

A közleményben emlékeztettek arra, hogy február 6-a óta nem működik az Egyesült Államok damaszkuszi nagykövetsége az erőszak és a romló biztonsági helyzet miatt. A személyzet és hozzátartozóik már elhagyták az országot. Az Egyesült Államok érdekeit Szíriában átmenetileg a damaszkuszi lengyel nagykövetség képviseli.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!