szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Meg akarta gyilkoltatni Barack Obama amerikai elnököt Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorszervezet vezetője, aki úgy gondolta, hogy az Egyesült Államok káoszba süllyed, ha a "felkészületlen" Joe Biden alelnök veszi át az amerikai haderő főparancsnokságát - közölte internetes kiadásában a The Washington Post.

Az amerikai lap az értesülést a bin Laden abbotabádi rejtekhelyén talált dokumentumokra alapozza, amelyek tartalmát az amerikai kormány a következő hónapokban szándékozik nyilvánosság elé tárni.

Bin Laden egyik üzenetében arra utasította a terrorhálózat egyik vezetőjét, hogy szervezzen meg egy támadást az elnöki különrepülőgép, az Air Force One ellen. Egy ilyen akció az amerikai hírszerzés véleménye szerint jócskán meghaladta a megtizedelt al-Kaida erejét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dobszay János: Spirit FM, lelketlenül

Dobszay János: Spirit FM, lelketlenül

Május 2-án nyithatják ki a református templomokat

Május 2-án nyithatják ki a református templomokat

Will Smith dühös lett Georgiára, mégsem forgat az államban

Will Smith dühös lett Georgiára, mégsem forgat az államban