szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Törökország felkérte a szíriai kormányt, hogy 72 órán belül hívja haza összes diplomatáját Ankarából.

A török külügyminisztérium szerdai közleménye a szíriai Húla városában elkövetett vérengzéssel indokolta a lépést. Egyúttal jelezte, hogy Ankara és a nemzetközi közösség "további, keményebb intézkedéseket" fog végrehajtani, amennyiben Szíriában folytatódnak az emberiesség elleni bűncselekmények. "Ezek a bűncselekmények nem maradhatnak büntetlenül" - áll a közleményben.  

Törökországban több ezer szíriai talált menedékre a határ közelében, és Ankara támogatja a száműzetésben lévő szíriai ellenzéket. Az elmúlt hónapokban Törökország szomszédjai körében olyan találgatások hangzottak el, hogy Ankara katonai beavatkozást fontolgat, a híreszteléseket állítólagos török csapatösszevonások is táplálták. A török kormány mindazonáltal megértéssel fogadta a szíriai ellenzék felfegyverzésére irányuló követeléseket. 

A nyugati kormányok kedden egymás után jelentették be a szíriai diplomaták kiutasítását. Válaszul Damaszkusz szerdán szintén három napot adott a damaszkuszi holland ügyvivőnek az ország elhagyására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vasárnap óraátállítás: a bécsi gyors már a téli időszámítás szerint indul Lőkösházáról

Vasárnap óraátállítás: a bécsi gyors már a téli időszámítás szerint indul Lőkösházáról

Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

PM: A hitelmoratórium automatikusan meghosszabbodik

PM: A hitelmoratórium automatikusan meghosszabbodik