szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A norvég mészáros, Anders Behring Breivik tárgyalásának egyik ülnökét rajtakapták, amint laptopján pasziánszozik a tárgyalás alatt.

A norvég médiában terjed egy fotó, amint az Anders Breivik ügyét tárgyaló bírói kar egyik ülöke, Ernst Henning Eielsen kártyajátékot játszik laptopján. Eielsen nem tagadta, hogy pasziánszozott - mondta egy bírósági szóvivő az AFP hírügynökségnek.

©

"A bírók fokozott figyelemmel kísérik a tárgyaláson elhangzottakat és bemutatottakat - tette hozzá a szóvivő. "A koncentrálásnak különböző módjai vannak" - mondta.

A tömeggyilkos Anders Behring Breivik egyébként azt vallotta hétfőn a bíróságon, hogy gyerek- és fiatalkorában több megalázó élménye volt muzulmánokkal kapcsolatban, amivel azt sugallhatta, hogy ezek az incidensek közrejátszottak szélsőséges jobboldali, rasszista beállítottsága kialakulásában.

Breivik, aki tavaly július 22-én 77 embert gyilkolt meg Oslóban és környékén, egy sor ilyen panaszt olvasott fel apró betűkkel akkurátusan teleírt papírlapokról. A hétfői meghallgatáson a védelem vonultatta fel érveit, beleértve szakértő tanúk kikérdezését. A per várhatóan június 22-én ér véget ítélethirdetéssel.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Taylor Swift eltűnt, de elmagyarázta, hogy miért

Taylor Swift eltűnt, de elmagyarázta, hogy miért

Kiöntésre ítélt tejjel kötnék meg a tudósok a szén-dioxidot

Kiöntésre ítélt tejjel kötnék meg a tudósok a szén-dioxidot

Olcsóbb változat jöhet a Samsung Galaxy Z Flip összehajtható telefonból

Olcsóbb változat jöhet a Samsung Galaxy Z Flip összehajtható telefonból