szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Legalább 11 ember meghalt és 16 súlyos égési sérüléseket szenvedett egy dél-indiai acélműben történt nagy erejű robbanásban - közölte csütörtökön a rendőrség.

Az eset szerda este történt az Ándhra Prades államban fekvő tengerparti Visákhápatnamban, az ország egyik legnagyobb acélgyárában. A robbanás akkor következett be, amikor egy újonnan felszerelt oxigénbefúvó berendezés működését ellenőrizték az olvasztócsarnokban. A gyár szóvivője szerint valószínűleg egy oxigént továbbító cső robbant be, de az okok egyelőre tisztázatlanok. A robbanás pillanatában mintegy 30 gyári alkalmazott és vállalati vezető tartózkodott a berendezés közelében. 

Szemtanúk szerint a robbanás olyan erős volt, hogy levegőbe röpítette az olvasztócsarnok mellett parkoló gépkocsikat. A detonáció hatására hatalmas tűz keletkezett. A helyi rendőrparancsnok szerint a halálos áldozatok száma várhatóan növekedni fog, mert egyes sérültek állapota válságos. Vannak közöttük olyanok, akiknek testük háromnegyede megégett. 

A Vizag acélmű India egyik legnagyobb acélgyára, 41 éve helyezték üzembe. Az elmúlt négy évben a vállalatot bővítették új gyáregységekkel, hogy közel a duplájára növeljék termelőkapacitását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány

Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány

Farkas Zoltán: Micsoda különbség!

Farkas Zoltán: Micsoda különbség!

Már igényelhetik a szállodák az állami támogatást az elmaradt foglalásaik utáni

Már igényelhetik a szállodák az állami támogatást az elmaradt foglalásaik utáni