szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kínai külügyminiszter szerint Szíriában azonnali tűzszünetre és az erőszak leállítására van szükség. Jang Csie-cse ezt Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak fejtette ki, kettejük telefonbeszélgetéséről a kínai média hétfőn számolt be.

A legfontosabb annak megakadályozása, hogy a helyzet ellenőrizhetetlenné váljon - hangoztatta a kínai politikus. A külügyminiszter szerint a nemzetközi közösségnek ki kell állnia Kofi Annan hatpontos béketervének végrehajtása, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozatai és a miniszteri szintű akciócsoport genfi kommünikéjének állásfoglalása mellett.

Az ENSZ főtitkára hangsúlyozta, hogy rendkívül fontosnak tekinti Peking véleményét - jelentette a kínai hírügynökség. A kínai külügyi szóvivő úgy vélte, hogy a szíriai konfliktus rendezése kritikus ponthoz érkezett. Egyúttal a treimszai mészárlás felelőseinek kézre kerítésére és megbüntetésére hívott fel.

©

Ban Ki Mun korábbi pekingi bejelentés szerint július 19-én a kínai fővárosban részt vesz a Kína-Afrika együttműködési fórum miniszteri találkozóján, és tárgyal a legfelsőbb kínai állami vezetőkkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hónapokig fájdalmat érez, aki megérinti ezt a növényt

Hónapokig fájdalmat érez, aki megérinti ezt a növényt

Pert indít Kobe Bryant özvegye

Pert indít Kobe Bryant özvegye

Egyedi széria az 523 lóerős Mercedes-AMG GT „Lopakodó”

Egyedi széria az 523 lóerős Mercedes-AMG GT „Lopakodó”