szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A novemberi amerikai elnökválasztásnak szentelt platformot indított a Youtube videomegosztó portál, amelyen egyebek mellett a demokrata és a republikánus párti gyűléseket és elnökjelölti tévévitákat nézhetik végig élő adásban a felhasználók.

A youtube.com/politics csatornán a politikai pártok által készített választási reklámok és képek is láthatók, illetve különféle hírtévék és tekintélyes sajtóorgánumok, így az ABC News, az al-Dzsazíra, a The New York Times és a The Wall Street Journal tudósításai és írásai az eseményekről - közölte szerdán Olivia Ma, a YouTube hír- és tájékoztatási felelőse.

Egy közelmúltbeli felmérés szerint a felhasználók ma már hírforrásként használják a közösségi videomegosztó portált. A Pew Research Center független médiakutató 15 hónapon át elemezte a Google tulajdonában lévő YouTube legnépszerűbb videóit, s megállapította, hogy a televíziós hírek nézőinek száma még mindig könnyűszerrel túlszárnyalja a YouTube-ról tájékozódók számát, ugyanakkor a portál olyan "feljövőben lévő digitális környezet, ahol a profi újságírás elegyedik a civil tartalommal". 

A Google 2006-en vásárolta meg a YouTube-ot 1,65 milliárd dollárért. A hallatlan népszerűség ellenére a csoport mindeddig nem tette közzé, hogy milyen hasznot hajt számára a videomegosztó, amely indulásnál jobbára amatőr videókat tett közzé, majd lassan növelve a kínálatot tévéműsorokat és teljes játékfilmeket osztott meg felhasználóival, hogy magához vonzza a reklámkészítőket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendkívüli szünetet rendeltek több amerikai iskolában, miután hackerek lehetetlenné tették a tanítást

Rendkívüli szünetet rendeltek több amerikai iskolában, miután hackerek lehetetlenné tették a tanítást

Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány

Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány

Figyelmeztet a Nébih: Ne vegyen be senki állatgyógyszert a koronavírus ellen

Figyelmeztet a Nébih: Ne vegyen be senki állatgyógyszert a koronavírus ellen