szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hét embert, közöttük a rendvédelmi erők hat tagját ölték meg Irakban és az ország északi részén szerdán – közölték biztonsági és kórházi illetékesek. Az egyik áldozat a rendőrség egyik tábornoka volt.

Naszím Tajeh rendőrtábornokot ismeretlen fegyveresek lőtték le Bagdadban, amikor gépkocsiján Mutanna üzemen kívüli repülőtér közelében utazott – közölte a belügyminisztérium egyik illetékese. Tajeh tábornok a harmadik magas rangú vezető, aki három nap leforgása alatt merényletben halt meg Irakban.

Egy másik rendőrt a főváros Száleh negyedében lévő an-Nida mecsetnél lőttek le hangtompítós pisztollyal, az al-Kanal sugárútnál pedig egy szunnita sejket lőttek le ismeretlenek autójában. Az ország északi részében fekvő Kirkúkban négy rendőrt öltek meg és hatot sebesítettek meg három merényletben.

A szerdai merényletekkel 272-re emelkedett az augusztus eleje óta Irakban meggyilkolt emberek száma, közöttük 107 volt a rendvédelmi erők tagja. Bár az erőszakos cselekmények száma jelentősen csökkent a legvéresebb esztendőkhöz – 2006-2007 – viszonyítva, ezek még mindig gyakoriak az arab országban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

Putyin tagadja, hogy titkos palotája lenne a Fekete-tengernél

Putyin tagadja, hogy titkos palotája lenne a Fekete-tengernél