szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Közzétette honlapján csütörtökön az Interpol az izraeli turisták elleni júliusi bulgáriai merényletet elkövető férfi feltételezett bűntársának a képét – közölte csütörtökön a lyoni székhelyű nemzetközi rendőrségi szervezet.

Bulgária kérésére az Interpol közzétette a merénylő feltételezett cinkosának három képét. A burgaszi repülőtéren elkövetett merényletben öt izraeli, a bolgár gépkocsivezető és az öngyilkos merénylő halt meg.

Őt keresi az Interpol
©

Az egyik a gyanúsított jogosítványképe: ezen egy középen elválasztott hosszú hajú, szemüveges férfi látható. A másik két kép robotkép, ezeken rövid hajjal, szemüveggel, illetve anélkül látható. Az Interpol szerint a férfi feltehetően akcentussal beszél angolul, 1 méter 70 cm-1 méter 75 cm magas, és kétségkívül közel-keleti származású. Az Interpol korábban már közzétette honlapján a július 18-i merénylet feltétezett elkövetőjének számítógéppel rekonstruált képét.

A továbbra is azonosítatlan férfi fejének és lábszárának maradványait a nyomozók a pokolgép felrobbantása után találták meg az autóbusz előtt, amely izraeli turistákat szállított volna Burgasz repülőteréről Napospart (Szlncsev brjag) fekete-tengeri üdülőhelyre.

Az Interpol közvetlenül a merénylet után nyomozókat küldött Bulgáriába, hogy segítséget nyújtsanak a helyi rendőrségnek.

Izrael Iránt és a Hezbollahot vádolja a merénylet elkövetésével, Teherán és a libanoni síita szervezet tagadja a vádat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Íme, magyarul Amanda Gorman verse, amellyel ellopta a show-t Joe Biden beiktatásán

Íme, magyarul Amanda Gorman verse, amellyel ellopta a show-t Joe Biden beiktatásán

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón

Babarczy Eszter: Egyszerre van szükségünk megértésre és keménységre

Babarczy Eszter: Egyszerre van szükségünk megértésre és keménységre