szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Irán nem tesz különbséget az amerikai és izraeli érdekek között, és ha támadás éri, mindkét országnak visszavág - jelentette ki szerdán Ali Fadavi, az iráni Forradalmi Gárda haditengerészeti egységeinek parancsnoka.

"Értelmetlen dolog Amerikától különválasztva beszélni a cionista rezsimről, s nem kell Amerikától különbözőként kezelnünk Izraelt" - fogalmazott Fadavi. Szerinte csak az Egyesült Államok helyezkedik fenyegető álláspontra Iránnal szemben. "Ha az amerikaiak a legkisebb ostobaságot is elkövetik, nem hagyják el épségben a körzetet" - fenyegetett.

A radikális libanoni síita szervezet, a Hezbollah vezetője, Hasszán Naszralláh sejk hétfőn kijelentette, hogy ha Izrael megtámadja az iráni atomlétesítményeket, válaszul a teheráni vezetés a térségben lévő amerikai támaszpontokra mérhet csapást, még akkor is, ha az Egyesült Államok nem játszott szerepet az akcióban. 

"Megszületett a döntés, hogy válaszolni kell, s ez a válasz nagyon nagy lesz" - mondta Naszralláh egy libanoni televíziónak adott interjújában. "Ha Izrael Iránt célozza meg, Amerikát felelősség terheli" - tette hozzá.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!