szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Varsóban két belvárosi ház majdnem száz lakóját evakuálták hajnalban, mert újabb csőtörés veszélyezteti az épületek biztonságát a második metróvonal építési területén.

©

A TVN24 hírtévé helyszíni tudósításai szerint az épületek mellett körülbelül 20 négyzetméteres szakaszon beszakadt az aszfalt, reggel óta folyamatosan betonnal töltik ki a kimosott üreget. A víz- és gázvezetékeket elzárták. A lengyel médiában megszólaltatott szakértők szerint nem tudni, milyen nagy a föld alatt keletkezett lyuk, az sem kizárt, hogy a házak alapjait is alámosta a víz.

A beomlás közvetlen közelében található a város főutcája, a Marszalkowska, amelyen ideiglenesen lezárták a forgalmat. Emiatt a reggeli csúcsforgalomban csaknem az egész belváros megbénult. Az ipari baleset helyétől mindössze ötven méterre található a Magyar Kulturális Intézet.

A varsói metró építését nem először veszélyezteti a víz. Augusztusban a Visztula partjánál épített állomást mosta alá a víz, az állomás közvetlen közelében található alagutat lezárták, és a helyszínen a mai napig hatalmas dugókat okozó forgalomtereléssel kell számolniuk az autósoknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vádat emeltek Maria Kalesznyikava fehérosz ellenzéki vezető ellen

Vádat emeltek Maria Kalesznyikava fehérosz ellenzéki vezető ellen

A mi kis falunk lesz az első audionarrációval sugárzott műsor az RTL-en

A mi kis falunk lesz az első audionarrációval sugárzott műsor az RTL-en

Bővíti a távgyógyítást Kásler Miklós

Bővíti a távgyógyítást Kásler Miklós