szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A meghökkentő alkotásairól ismert angol művész, Damien Hirst gigantikus aktszobrát nemsokára felállítják Ilfracombe brit tengerparti üdülőhelyen.

A 20 méter magas bronz szobor egy terhes női aktot ábrázol, amelyik félig "meg van nyúzva", vagyis egyik oldalán látszanak az izmok, csontok és belső szervek, valamint a magzat. Az "Igazság" nevű szobor kardot is tart a kezében: a szobor a jogot és igazságosságot szimbolizáló Juszticia-szobrok újraértelmezése.

A világ egyik legfontosabb, botrányairól híres kortárs művészének szobrát a napokban fogják felállítani a Devon megyei Ilfracombe üdülőhelyének mólóján. A várakozások szerint a szobor még több turistát fog vonzani a tengeri üdülőhelyre. A BBC videót készített a szobor megérkezéséről, melyet itt nézhet meg. A megszólaltatott helyiek nem mind lelkesek: van, aki szerint "szörnyű" a szobor, és mindennap ezt kell majd néznie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának legjobb barátja?

A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának legjobb barátja?

Demeter Szilárd már az Origo-cikk előtt nácizott egyet

Demeter Szilárd már az Origo-cikk előtt nácizott egyet

Így néz ki Trumpék utolsó karácsonya a Fehér Házban

Így néz ki Trumpék utolsó karácsonya a Fehér Házban