szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közszolgálatba állna és tűzoltóhelikopter-pilótaként mentené az embereket Felix Baumgartner bázisugró.

A 43 éves Felix Baumgartner kedden találkozott Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral az AFP hírügynökség szerint. "Hivatalosan is visszavonultam a fenegyerek-biznisztől" - mondta Baumgartner a világszervezet főtitkárának, aki a világ legbátrabb emberének nevezte a bázisugrót. Ban Ki Mun azt mondta, hogy azt hitte megáll a szíve a bázisugró október 14-i rekorder sztratoszféra-ugrását nézve.

Baumgartner jövőbeli terveiről is beszámolt Ban Ki Munnak. Az osztrák bázisugró szeretné valahogy inspirálni a fiataloökat, és kézségesen részt vállalna ENSZ-kezdeményezésekben is. Most azonban helikopter pilóta-képzésére koncentrál. Felix Baumgartner azt mondta, közszolgálatba szeretne lépni hegyi mentésekre szakosodott tűzoltó pilótaként, Svájcban, Ausztrában, vagy az USA-ban.

Ban Ki Mun Felix Baumgartner mellett Park Cse Szang popzenésszel, a világsikerű Gangnam Style videoklip szerzőjével is találkozott, akivel a klipben látható táncot is elpróbálta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!