szerző:
hvg.hu

Romney nem az, akinek megismerték, hanem egy szélsőjobbal haverkodó szégyentelen ígérgető - a Salt Lake Tribune inkább Obamát javasolja a mormon elnökjelölt helyett.

"Sehol nem részesült Mitt Romney elnöki székért való indulása olyan meleg fogadtatásban és szoros figyelemben, mint itt Utahban" - kezdődik a Salt Lake Tribune szerkesztőségi cikke. A lap azt írja, a múltbeli tettei alapján Romney - "egy közülünk" - egyértelűen megérdemelte a szabad piac-párti, republikánus és mormon Utah támogatását.

A lap szerkesztői szerint azonban amit Romney a kampány kezdete óta csinál, az alapján csak azt lehet kérdezni, hogy "ki ez az ember valójában, is miben hisz egyáltalán?". A szerkesztőségi cikk szerint a republikánus elnökjelölt gátlástalanul mindenkinek azt mondja, amit csak hallani akar. Kezdetben, hogy megnyerje a támogatásukat a Tea Party szélsőjobbereinek hízelkedett, ahonnan szebrebbenés nélkül átváltott a középosztályt védő mérsékeltbe.

Ennél is kétségbeejtőbb - írja a Salt Lake Tribune - , hogy a republikánus elnökjelölt még mindig nem tette világossá, hogyan fogja egyszerre csökkenteni az államadósságot, az Obamacare és a Medicare költségeit, az adókat és kiadásokat, és munkahelyek millióit teremteni. A lap felrója Romneynek azt az elhíresült kijelentését is, melyben azt állította, hogy az amerikaiak 47%-a áldozati szerepben pózoló segélyfüggő.

A Salt Lake Tribune kollektívája ezzel együtt Obama elmúlt négy évét meggyőzőnek találta. A lap ezért úgy véli, a jelenleg hivatalban lévő elnök megérdemli a második ciklust, míg Romney nem érdemli meg az elsőt sem.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!