szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az önálló vajdasági rendőrség létrehozása ellen foglalt állást hétfőn Sremska Kamenicán Ivica Dacic szerb miniszterelnök.

Irreális arra gondolni, hogy legyen egy önálló vajdasági rendőri szervezet. Vajdaság túl nagy ahhoz, hogy külön rendőri szervezete legyen - fogalmazott Dacic.

A kormányfő szerint arról azonban lehet vitatkozni, hogyan szervezzék meg a rendőrség munkáját Vajdaságban, hány rendőrállomás legyen az autonóm tartományban, és hogy tartományi szinten koordinálják-e ezeknek a munkáját.

Ivica Dacic szerint rendkívül fontos, hogy a nemzeti kisebbségekhez tartozók aktívan részt vegyenek a belügyminisztérium munkájában, szerinte ez mutatja az állam érettségét.

A belügyminisztérium érdeke az, hogy magyarok, román és albánok is legyenek a rendőrségben - tette hozzá a miniszterelnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!