szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

A baptisták a 2010-es földrengés óta dolgoznak Haitin, most a nem rég kitört kolerajárvány megfékezésében segédkeznek.

Tízezer dollárnyi gyorssegélyt visz a Baptista Szeretetszolgálat Haitira, hogy abból víztisztító tablettákat, fertőtlenítőszereket, élelmiszert vásároljanak a rászorultaknak - közölte szerdán a szeretetszolgálat.

A szervezet főigazgatója, dr. Szilágyi Béla szerda reggel indul Port-au-Prince-be, hogy a hurrikán következtében kitört kolerajárvány megfékezésében segédkezzen. Nem ez az első akció, amelyet a térségben a Baptista Szeretetszolgálat lebonyolít. 2010-ben a haiti földrengés után a szeretetszolgálat emberei elsőként érkeztek a helyszínre segíteni, ahol később árvaházat és iskolát is építettek.

A szeretetszolgálat munkatársai azóta is folyamatosan dolgoznak Haitin.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!