szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 32 éves Joseph Kennedyt Massachusetts állam egyik körzetében választották az amerikai képviselőház tagjának.

Joseph Kennedyt, a meggyilkolt Robert F. Kennedy szenátor unokáját megválasztották kedden az amerikai képviselőház tagjának, és ezzel az Egyesült Államok leghíresebb politikai dinasztiája visszatért a kongresszusba - jelentették amerikai médiumok.

A 2009-ben betegségben elhunyt Ted Kennedy fia, Patrick Kennedy 2010-ben bejelentette, hogy nem jelölteti magát országos képviselőnek, ami azt jelentette, hogy - több mint hatvan évi folyamatos jelenlét után - a Kennedy-klánnak már egyetlen tagja sincs bent az amerikai törvényhozásban.

A 32 éves Joseph Kennedy Massachusetts állam egyik körzetében jelöltette magát kongresszusi képviselőnek. Győzelméről értesülvén a Boston Globe című lapnak nyilatkozva azt mondta: alig várja, hogy munkába állhasson.

Joseph Kennedy a nyugállományba vonuló, demokrata párti Frank Barney képviselői helyét nyerte el. A szeptemberi pártbeli előválasztáson két, nála kevésbé ismert jelöltet győzött le, a keddi választásokon pedig Sean Bielat volt az ellenfele a Republikánus Pártból. A szavazatok 80 százalékának összeszámlálása után a voksok 62 százaléka volt Kennedyé, 36 pedig Bielaté. Az a körzet, amelyben indult, szilárdan demokrata párti, legutóbb 1944-ben választottak meg ott republikánust. 

Az ifjú képviselő a Harvard egyetemen szerzett diplomát, és eddigi karrierjének legjelentősebb állomása a massachusettsi ügyész helyettesének tisztsége volt. Az interneten közzétett hitvallásában egyebek között azt írta: kiáll a homoszexuálisok házasodási joga mellett.

A Kennedy család kongresszusi visszatérését vegyesen fogadták a Twitter közösségi médiában: volt, aki üdvözölte a dinasztia visszatérését a hatalomba, és volt, aki csodálkozásának adott hangot amiatt, hogy az emberek "bárkit megválasztanak, akit Kennedynek hívnak".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Tudatosan veszi el a kedvét a szegényeknek a gyerekvállalástól a kormány

Tudatosan veszi el a kedvét a szegényeknek a gyerekvállalástól a kormány