szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

David Petraeus CIA-vezető szexbotránya az elmúlt évek tükrében akár menetrendszerűnek is tekinthető. Politikai ambíciók, házasságok buktak már a túlzott hormonális aktivitáson. Íme néhány emlékezetesebb ügy Clintontól a svéd királyig.

Arnold Schwarzenegger

A volt kaliforniai kormányzó és felesége, Maria Shriver - aki az 1963-ban meggyilkolt amerikai elnök, John F. Kennedy unokahúga – 2011 áprilisában ünnepelték 25. házassági évfordulójukat. Röviddel később Schwarzenegger bevallotta, hogy gyermeke született az évek óta náluk dolgozó házvezetőnőtől, Mildred Baenától.

A 12 éves Joseph megszületésekor még minden rendjén valónak tűnt, de a gyerek ahogy nőtt, egyre inkább hasonlított Schwarzeneggerre. Maria Shriver is gyanút fogott, és ehhez tápot adott az is, hogy a házukban szolgáló személyzet egyre többször pusmogott a kisfiú és Schwarzenegger közötti mind feltűnőbb hasonlóságról.

Arnold Schwarzenegger takarítőnőjétől született kisfia. Gyanús lett a hasonlóság.

Végül Maria rákérdezett, és kiderült az igazság: a fiú apja a volt kormányzó. Maria azt követően különköltözött a férjétől, akivel 1986-ban keltek egybe, és négy gyermekük született. 2011 júliusában pedig hivatalosan is beadta a válókeresetet.

Eliot Spitzer

Eliot Spitzer New York-i kormányzó, akit a "Wall Street seriffjének" is neveztek, mivel főügyészként keményen fellépett a gazdasági bűnözéssel szemben, 2008 márciusában kényszerült lemondásra, miután szexbotrányba keveredett.

Spitzer állítólag visszatérő ügyfele volt a New Jersey-i központú Emperors Club VIP nemzetközi call girl hálózatnak, többször találkozott prostituáltakkal, akiknek minden alkalommal több ezer dollárt fizetett.

Az amerikai publikum számára a sajtó szinte valóságshowként tálalta a szexbotrányt, Spitzer lemondását. Az ügy minden részletével együtt a hír- és egyéb műsorok vezető témája lett. Az egyik showműsorban Bill Clinton volt elnök hírhedt félrelépésére, a Monica Lewinsky-afférra utalva azt a mondatot adták Spitzer szájába: "Pedig azt hittem, Bill Clinton néhány éve ezt már legalizálta".

Bill Clinton

A politikai szexbotrányok között az egyik leghírhedtebb Bill Clinton amerikai elnök Monica Lewinsky fehér házi gyakornokkal 1998-ban nyilvánosságra került afférja. Clinton letagadta a sajtóban megjelent vádakat, miszerint több alkalommal szexelt volna a 25 éves gyakornokkal. Lewinsky ugyanakkor azt állította, 1995 és 1997 között kilenc alkalommal került sor szexuális aktusra.

Bill Clintonnak már elfelejtették a Lewinski-ügyeté, és az utána való hazudozást
©

Clinton amiatt került igazán nehéz helyzetbe, mert a vádak szerint hazudott a kapcsolatról. 1998 augusztusában végül elismerte, hogy viszonya volt Lewinskyvel. A kongresszus alsóháza 1998 decemberében megszavazta kongresszusi vád alá helyezését, az eljárás (impeachment) mégsem indult meg, mert a szenátusban 1999 januárjában megbukott a javaslat. Bill Clintonnak azóta elfelejtették az ügyét a választók, legalábis erre enged következtetni a politikus komoly népszerűsége.

John Edwards

John Edwards 2004-ben John Kerry alelnökjelöltjeként lett USA- és világszerte ismert, majd 2008-ban ismét harcba szállt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, amelyet végül Barack Obama szerzett meg. Edwards második elnökjelöltségi kampánya előtt, 2006-ban vette fel stábjába Rielle Huntert, akivel viszonyt kezdett, és gyerekük is született. A viszonyt a National Enquirer magazin leplezte le 2007 októberében.

Edwards később elismerte a házasságon kívüli kapcsolatot, azt viszont egészen 2010 januárjáig nem, hogy ő lenne a 2008. február 27-én született kislány, Frances Quinn apja. A politikus sokáig azt próbálta elhitetni a közvéleménnyel, hogy kampánysegédje, Andrew Young a gyerek apja. Young szerint a családos Edwards még a DNS-teszt eredményének meghamisítására is rá akarta bírni.

John Edwardsnak bíróság elé is kellett állnia nőügye szövődményeként
©

Edwardsnak ráadásul azokkal a vádakkal is szembe kellett néznie, miszerint a kampánypénzekből fizette Rielle Huntert. A politikus 2011-ben állt bíróság elé, de idén májusban azonban felmentették az öt vádpont egyikében, a többi esetében pedig felfüggesztették, majd megszüntették az eljárást.

Rachida Dati

Nyolc barátja lehetett Franciaország első női igazságügy-miniszterének, amikor megfogant most 3 éves lánya, Zohra. A nyolc szerető között lehetett egy tévés személyiség, egy miniszter, José María Aznar spanyol miniszterelnök, egy vezérigazgató, Nicolas Sarkozy elnök, a katari államügyész és egy luxusbirodalom örököse. Rachida Dati szeretné kideríteni, ki a gyerek vér szerinti apja - adta hírül a napokban a Daily Mail.

rachida Dati, még várandosan. Azóta sem tudni, kitől van a gyerek.
©

Dati perrel akarja rávenni Dominique Desseigne multimilliomost, hogy végeztessen DNS-vizsgálatot, ami tisztázná, hogy ő lehet-e, a gyermek apja. Desseigne azonban nem hajlandó vizsgálatnak alávetni magát, hiába követelte ezt Dati a bíróságon. A volt miniszter intenzív szerelmi életére, illetve az ezzel kapcsolatos találgatásokra a bírósági ügy miatt derült fény.

Dominique Strauss-Kahn

Az IMF francia vezetőjét 2011 májusában vette őrizetbe Amerikában, miután az egyik New York-i hotel alkalmazottja nemi erőszakkal vádolta meg. A vád szerint Strauss-Kahn szexre akarta kényszeríteni a szobalányt. Az IMF-vezető ellen New Yorkban in dult eljárás, de 2011. augusztus 23-án a New York-i bíróság az ügyész kérésére elejtette a vádakat Strauss-Kahn ellen, mert megkérdőjelezhetőnek találták a szobalány állításait. Az eljárást végül idén októberben szüntették meg.

Dominique Strauss-Kahn, letartóztatása után. A politikai ambícióit bukta a szobalány-afférral
©

Bár Strauss-Kahn megúszta a szobalány-ügyet, de hírnevét alaposan megtépázta az affér. A botrány kirobbanása után pár nappal lemondani kényszerült IMF-vezérigazgatói posztjáról, és a 2012-es francia elnökválasztáson sem indult, pedig esélyesnek tartották. Emellett újabb nők vádolták meg korábban ellenük ellen elkövetett szexuális bűncselekményekkel.

XVI. Károly Gusztáv

A svéd király, XVI. Károly Gusztáv állítólagos szexpartijairól 2010-ben jelent meg leleplező könyv. A királyról megjelent információk szerint gyarkan járt szexklubokba, és a 90-es években viszonya volt Camilla Henemarkkal, az Army of Lovers énekesnőjével is. A szexuális kicsapongással vádolt, akkor 65 éves uralkodó népszerűségének nem tett jót a róla megjelent könyv, többen a lemondását sürgették.

XVI. Károly Gusztáv cáfolta a botránykönyvben írottakat, az állítólagos kompromittáló felvételekről pedig azt mondta, "nem fordulhat elő", hogy előkerüljenek ilyenek. XVI. Károly Gusztáv végül megúszta a botrányt, és a mai napig uralkodik.

Silvio Berlusconi

Berlusconi szexuális életéről és partijairól sokat cikkeztek a lapok. A legközelebb akkor került ahhoz, hogy megégesse magát, mikor 2010-ben kiskorú prostituálttal létesített szexuális kapcsolattal vádolták meg. Az olasz rendőrség 2010 májusában egy jelentéktelen ügy miatt kapta el Karima El-Mahrougot, akit nemsokkal később Rubyként ismert meg a világ közvéleménye. A Ruby-ügyben a mai napig per folyik Berlusconi ellen, akit időközben adócsalás miatt letöltendő börtönre ítéltek egy másik perben.

Ruby a bécsi Operabálon. Berlusconi máig magyarázkodik miatta
©

A vád szerint Silvio Berlusconi szexpartikat rendezett ingagtlanjaiban. A bunga-bunga partikként elhíresült bulikon meztelen prostituáltak és ismert személyiségek is megfordultak, és Berlusconi is szexuális kapcsolatot létesített a lányokkal, köztük Rubyval, aki akkor még nem tölötte be a 18-at. Berlusconi tagadja, hogy tudta volna, a lány kiskorú, és azt is, hogy fizetett volna a szexért.

(Forrás: MTI, Wikipedia, Washington Post)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Szexbotrányok: akik megúszták és akik nem

A tiltott szex olyan, mint a korrupció: gyakran megkísérti a fontos pozícióban dolgozó politikusokat, akik közül mindig akad, aki kihasználja a kínálkozó lehetőségeket. Sok politikus bukott már meg szexbotránya miatt, de akad olyan is, akit tisztáztak a vádak alól. Most a legérdekesebb ügyek közül válogattunk.

Itthon

Letolt gatyával a választók előtt

A magyar közvélemény egyelőre elnézi politikusai magánéleti kisiklásait. Szakértők szerint paradox módon azért, mert kevés jót gondol róluk: hazudnak, lopnak és jellemtelenek – véli –, hogy közben még házasságot is törnek, az bagatell. A politika bulvárosodása azonban nálunk is feltartóztathatatlan: a hálószobatitkok vagy az iszákosság sem maradhat majd rejtve.

Oda Matolcsy György álma, már a jegybank sem hisz abban, hogy gyorsan véget ér a válság

Oda Matolcsy György álma, már a jegybank sem hisz abban, hogy gyorsan véget ér a válság

Müller Cecília nevében küldözgetnek hamis e-maileket

Müller Cecília nevében küldözgetnek hamis e-maileket

Újra munkába áll a YouTube moderátorserege

Újra munkába áll a YouTube moderátorserege