szerző:
hvg.hu

David Petraeus CIA-vezető szexbotránya az elmúlt évek tükrében akár menetrendszerűnek is tekinthető. Politikai ambíciók, házasságok buktak már a túlzott hormonális aktivitáson. Íme néhány emlékezetesebb ügy Clintontól a svéd királyig.

Arnold Schwarzenegger

A volt kaliforniai kormányzó és felesége, Maria Shriver - aki az 1963-ban meggyilkolt amerikai elnök, John F. Kennedy unokahúga – 2011 áprilisában ünnepelték 25. házassági évfordulójukat. Röviddel később Schwarzenegger bevallotta, hogy gyermeke született az évek óta náluk dolgozó házvezetőnőtől, Mildred Baenától.

A 12 éves Joseph megszületésekor még minden rendjén valónak tűnt, de a gyerek ahogy nőtt, egyre inkább hasonlított Schwarzeneggerre. Maria Shriver is gyanút fogott, és ehhez tápot adott az is, hogy a házukban szolgáló személyzet egyre többször pusmogott a kisfiú és Schwarzenegger közötti mind feltűnőbb hasonlóságról.

Arnold Schwarzenegger takarítőnőjétől született kisfia. Gyanús lett a hasonlóság.

Végül Maria rákérdezett, és kiderült az igazság: a fiú apja a volt kormányzó. Maria azt követően különköltözött a férjétől, akivel 1986-ban keltek egybe, és négy gyermekük született. 2011 júliusában pedig hivatalosan is beadta a válókeresetet.

Eliot Spitzer

Eliot Spitzer New York-i kormányzó, akit a "Wall Street seriffjének" is neveztek, mivel főügyészként keményen fellépett a gazdasági bűnözéssel szemben, 2008 márciusában kényszerült lemondásra, miután szexbotrányba keveredett.

Spitzer állítólag visszatérő ügyfele volt a New Jersey-i központú Emperors Club VIP nemzetközi call girl hálózatnak, többször találkozott prostituáltakkal, akiknek minden alkalommal több ezer dollárt fizetett.

Az amerikai publikum számára a sajtó szinte valóságshowként tálalta a szexbotrányt, Spitzer lemondását. Az ügy minden részletével együtt a hír- és egyéb műsorok vezető témája lett. Az egyik showműsorban Bill Clinton volt elnök hírhedt félrelépésére, a Monica Lewinsky-afférra utalva azt a mondatot adták Spitzer szájába: "Pedig azt hittem, Bill Clinton néhány éve ezt már legalizálta".

Bill Clinton

A politikai szexbotrányok között az egyik leghírhedtebb Bill Clinton amerikai elnök Monica Lewinsky fehér házi gyakornokkal 1998-ban nyilvánosságra került afférja. Clinton letagadta a sajtóban megjelent vádakat, miszerint több alkalommal szexelt volna a 25 éves gyakornokkal. Lewinsky ugyanakkor azt állította, 1995 és 1997 között kilenc alkalommal került sor szexuális aktusra.

Bill Clintonnak már elfelejtették a Lewinski-ügyeté, és az utána való hazudozást
©

Clinton amiatt került igazán nehéz helyzetbe, mert a vádak szerint hazudott a kapcsolatról. 1998 augusztusában végül elismerte, hogy viszonya volt Lewinskyvel. A kongresszus alsóháza 1998 decemberében megszavazta kongresszusi vád alá helyezését, az eljárás (impeachment) mégsem indult meg, mert a szenátusban 1999 januárjában megbukott a javaslat. Bill Clintonnak azóta elfelejtették az ügyét a választók, legalábis erre enged következtetni a politikus komoly népszerűsége.

John Edwards

John Edwards 2004-ben John Kerry alelnökjelöltjeként lett USA- és világszerte ismert, majd 2008-ban ismét harcba szállt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, amelyet végül Barack Obama szerzett meg. Edwards második elnökjelöltségi kampánya előtt, 2006-ban vette fel stábjába Rielle Huntert, akivel viszonyt kezdett, és gyerekük is született. A viszonyt a National Enquirer magazin leplezte le 2007 októberében.

Edwards később elismerte a házasságon kívüli kapcsolatot, azt viszont egészen 2010 januárjáig nem, hogy ő lenne a 2008. február 27-én született kislány, Frances Quinn apja. A politikus sokáig azt próbálta elhitetni a közvéleménnyel, hogy kampánysegédje, Andrew Young a gyerek apja. Young szerint a családos Edwards még a DNS-teszt eredményének meghamisítására is rá akarta bírni.

John Edwardsnak bíróság elé is kellett állnia nőügye szövődményeként
©

Edwardsnak ráadásul azokkal a vádakkal is szembe kellett néznie, miszerint a kampánypénzekből fizette Rielle Huntert. A politikus 2011-ben állt bíróság elé, de idén májusban azonban felmentették az öt vádpont egyikében, a többi esetében pedig felfüggesztették, majd megszüntették az eljárást.

Rachida Dati

Nyolc barátja lehetett Franciaország első női igazságügy-miniszterének, amikor megfogant most 3 éves lánya, Zohra. A nyolc szerető között lehetett egy tévés személyiség, egy miniszter, José María Aznar spanyol miniszterelnök, egy vezérigazgató, Nicolas Sarkozy elnök, a katari államügyész és egy luxusbirodalom örököse. Rachida Dati szeretné kideríteni, ki a gyerek vér szerinti apja - adta hírül a napokban a Daily Mail.

rachida Dati, még várandosan. Azóta sem tudni, kitől van a gyerek.
©

Dati perrel akarja rávenni Dominique Desseigne multimilliomost, hogy végeztessen DNS-vizsgálatot, ami tisztázná, hogy ő lehet-e, a gyermek apja. Desseigne azonban nem hajlandó vizsgálatnak alávetni magát, hiába követelte ezt Dati a bíróságon. A volt miniszter intenzív szerelmi életére, illetve az ezzel kapcsolatos találgatásokra a bírósági ügy miatt derült fény.

Dominique Strauss-Kahn

Az IMF francia vezetőjét 2011 májusában vette őrizetbe Amerikában, miután az egyik New York-i hotel alkalmazottja nemi erőszakkal vádolta meg. A vád szerint Strauss-Kahn szexre akarta kényszeríteni a szobalányt. Az IMF-vezető ellen New Yorkban in dult eljárás, de 2011. augusztus 23-án a New York-i bíróság az ügyész kérésére elejtette a vádakat Strauss-Kahn ellen, mert megkérdőjelezhetőnek találták a szobalány állításait. Az eljárást végül idén októberben szüntették meg.

Dominique Strauss-Kahn, letartóztatása után. A politikai ambícióit bukta a szobalány-afférral
©

Bár Strauss-Kahn megúszta a szobalány-ügyet, de hírnevét alaposan megtépázta az affér. A botrány kirobbanása után pár nappal lemondani kényszerült IMF-vezérigazgatói posztjáról, és a 2012-es francia elnökválasztáson sem indult, pedig esélyesnek tartották. Emellett újabb nők vádolták meg korábban ellenük ellen elkövetett szexuális bűncselekményekkel.

XVI. Károly Gusztáv

A svéd király, XVI. Károly Gusztáv állítólagos szexpartijairól 2010-ben jelent meg leleplező könyv. A királyról megjelent információk szerint gyarkan járt szexklubokba, és a 90-es években viszonya volt Camilla Henemarkkal, az Army of Lovers énekesnőjével is. A szexuális kicsapongással vádolt, akkor 65 éves uralkodó népszerűségének nem tett jót a róla megjelent könyv, többen a lemondását sürgették.

XVI. Károly Gusztáv cáfolta a botránykönyvben írottakat, az állítólagos kompromittáló felvételekről pedig azt mondta, "nem fordulhat elő", hogy előkerüljenek ilyenek. XVI. Károly Gusztáv végül megúszta a botrányt, és a mai napig uralkodik.

Silvio Berlusconi

Berlusconi szexuális életéről és partijairól sokat cikkeztek a lapok. A legközelebb akkor került ahhoz, hogy megégesse magát, mikor 2010-ben kiskorú prostituálttal létesített szexuális kapcsolattal vádolták meg. Az olasz rendőrség 2010 májusában egy jelentéktelen ügy miatt kapta el Karima El-Mahrougot, akit nemsokkal később Rubyként ismert meg a világ közvéleménye. A Ruby-ügyben a mai napig per folyik Berlusconi ellen, akit időközben adócsalás miatt letöltendő börtönre ítéltek egy másik perben.

Ruby a bécsi Operabálon. Berlusconi máig magyarázkodik miatta
©

A vád szerint Silvio Berlusconi szexpartikat rendezett ingagtlanjaiban. A bunga-bunga partikként elhíresült bulikon meztelen prostituáltak és ismert személyiségek is megfordultak, és Berlusconi is szexuális kapcsolatot létesített a lányokkal, köztük Rubyval, aki akkor még nem tölötte be a 18-at. Berlusconi tagadja, hogy tudta volna, a lány kiskorú, és azt is, hogy fizetett volna a szexért.

(Forrás: MTI, Wikipedia, Washington Post)

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
hvg.hu Világ

Szexbotrányok: akik megúszták és akik nem

A tiltott szex olyan, mint a korrupció: gyakran megkísérti a fontos pozícióban dolgozó politikusokat, akik közül mindig akad, aki kihasználja a kínálkozó lehetőségeket. Sok politikus bukott már meg szexbotránya miatt, de akad olyan is, akit tisztáztak a vádak alól. Most a legérdekesebb ügyek közül válogattunk.

Itthon

Letolt gatyával a választók előtt

A magyar közvélemény egyelőre elnézi politikusai magánéleti kisiklásait. Szakértők szerint paradox módon azért, mert kevés jót gondol róluk: hazudnak, lopnak és jellemtelenek – véli –, hogy közben még házasságot is törnek, az bagatell. A politika bulvárosodása azonban nálunk is feltartóztathatatlan: a hálószobatitkok vagy az iszákosság sem maradhat majd rejtve.

Para-Kovács Imre: Könyörgök, szenteljük fel!

Para-Kovács Imre: Könyörgök, szenteljük fel!

Videón, ahogy egy londoni biciklis menet közben felrúg egy másikat

Videón, ahogy egy londoni biciklis menet közben felrúg egy másikat

Most egy afgán családnak nem adtak enni a tranzitzónában

Most egy afgán családnak nem adtak enni a tranzitzónában

Visszatérnek a mínuszok

Visszatérnek a mínuszok

Pintér bizalmasa a koronatanú Gyárfás zsarolási ügyében

Pintér bizalmasa a koronatanú Gyárfás zsarolási ügyében

Elfogták az utrechti lövöldözőt

Elfogták az utrechti lövöldözőt