szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szerb rendőrség kedden reggel letartóztatta Kasza Józsefet a szerbiai Agrobanka üggyel kapcsolatban – írta a Blic szerb napilap internetes oldala.

A szerb rendőrség kedden reggel letartóztatta Kasza Józsefet a szerbiai Agrobanka üggyel kapcsolatban – írta a Blic szerb napilap internetes oldala. Kasza a pénzintézet szabadkai fiókjának igazgatója volt 2007 és 2010 között, és hivatali helyzettel való visszaéléssel gyanúsítják. Korábban pedig hosszú ideig volt a Vajdasági Magyar Szövetség vezetője és Szabadka polgármestere.

Az akció során letartóztatták Zoran Maleševićet, Peđa Mališanovićot, az Azohem, a Mala Bosna és az Azotara Subotica tulajdonosait, valamint egy bírót, Miomir Paovicat. A Blic értesülései szerint a letartóztatott személyeket Belgrádba szállítják.

A vád szerint a gyanúsítottak több mint 13 millió eurót juttattak Peđa Mališanovićnak a 2007 és 2010 közötti időszakban, amikor Kasza József az Agrobanka szabadkai fiókjának igazgatója volt. A másik gyanúsított,  Zoran Malešević abban az időszakban Kasza helyettese volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!