szerző:
MTI

Öngyilkos lett Brüsszelben Szerbia NATO-nagykövete - erősítette meg szerdán az erről szóló hírt a szerb külügyi tárca.

©

Médiabeszámolók szerint Branislav Milinkovic kedd este Zoran Vujic szerb külügyi tisztségviselő szeme láttára leugrott a brüsszeli repülőtér parkolójának tetejéről.

Milinkovic azért volt a repülőtéren, hogy fogadja az érkező Vujicot, aki aztán megbeszélést folytatott volna NATO-illetékesekkel. A gép érkezése után együtt tartottak a diplomáciai garázs felé, amikor a nagykövet hirtelen átugrott a korláton, és a mélybe vetette magát. Jelen volt két másik szerb diplomata is.

Az öngyilkosság indítéka egyelőre ismeretlen.

Az 52 éves Milinkovic korábban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez (EBESZ) akkreditált nagykövetként szolgált Bécsben. NATO-nagykövetté 2009 augusztusában nevezték ki.

NATO-diplomaták körében megdöbbenést keltett a haláleset: Milinkovicot jó kedélyű embernek ismerték, és a keddi tanácskozások alatt sem látszott rajta, hogy bármilyen gond gyötörné.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!