szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A holland igazságszolgáltatás decemberben négy magyar állampolgárt ítélt letöltendő börtönbüntetésre emberkereskedelemben való részvétel miatt - közölte a Belügyminisztérium (BM) csütörtökön. A bűnözőket 9 hónap és 4 év közötti szabadságvesztésre ítélték.

A holland hatóságok több mint százötven prostituáltat hallgattak meg ellenük elkövetett bűncselekményekről. Kiderült, hogy az elkövetők sokszor az áldozat szinte teljes bevételét elvették, életveszélyesen megfenyegették, a bűnözők gátlástalanul hasznot húztak az áldozatok kiszolgáltatott helyzetéből.

A magyar hatóságok szorosan együttműködnek a hasonló bűncselekmények felderítésében a társországok hatóságaival, így különösen Hollandiával, Svájccal és Németországgal - írta közleményében a BM.

A tárca külön honlapot üzemeltet az emberkereskedelem.kormany.hu címen, ahol az érdeklődő hasznos információkat talál arról, hogyan ismerhetők fel azok a helyzetek, amelyek a potenciális áldozattá váláshoz vezethetnek, valamint arról, hova lehet fordulni ilyen esetekben - olvasható a közleményben.

A weboldalon felhívják a figyelmet azokra a gyanús jelekre, amelyek a gyermekek biztonságát veszélyeztetik, külön foglalkoznak a házi szolgaság, a szexuális célú emberkereskedelem és a koldulás, valamint a munkaerő kizsákmányolásának kockázataival is. Ezen az oldalon találhatóak azoknak az állami és civil szervezeteknek az elérhetőségei is, amelyek segíteni tudnak a bajba jutottaknak - közölte a minisztérium.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak

156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak